OM OSS

Vi som innehar kennel Glavaris heter Jane och Joakim Hagström. Vi bor tillsammans med vår dotter Meja 16 år och vår son Elias som är 11 år och våra hundar i ett litet hus i Borlänge som ligger i Dalarna. Tillsammans delar vi vårt stora intresse, hundar & jakt.

Hundarna vi har är för oss våra familjemedlemmar, de finns vid vår sida nästan jämt. Vi tillbringar mycket tid i naturen, och under hösten jagar vi mycket och tränar. Mest i skogen eftersom vi har närmast till skog här i Dalarna. Under våren är vi mycket i fjällen, vi tränar hundarna, åker skidor och en del skoter.


Mitt (Jane) stora intresse har alltid varit djur, hundar, hästar, fåglar, katter och det som hör till. 1989 köpte jag min första hund som var en dvärgpudel. Självklart hade jag honom tillsammans med min familj. Hunden hette Chick och jag ställde ut honom en del med fina resultat. Men efter några år tog ett annat stort intresse över, hästar. Jag tillbringade all min tid i stallet, så det där med hund lade jag på hyllan i några år. 1997 träffade jag Jocke, han hade med sig till vårt gemensamma hem en Golden Retriver tik, Åfelia. Vi talade om att skaffa en till hund som kunde följa med oss ut i skogen, men då skulle vi ha en hund med mycket motor! Åfelia var inte den som sprang i onödan! Valet föll på Gordonsettern, ett val vi aldrig har ångrat.
Så i mars 1998 föddes vår första underbara tik, Vidjoels Hanna Glavari, kallad Geisha. Till en början var Geisha tänkt till att vara vår sällskapshund och det där med utställning & jakt var inget vi hade funderat på så mycket. Men tanken att ställa ut henne växte med Geisha, vi testade och ja, det gick ju bra. Vi förstod ganska tidigt att Geisha var en tik som hade en otroligt bra exteriör med rörelser som få. Hon älskade att visa sig i ringen. Hon har ett flertalet BIS, BIR, BIG placeringar och CACIB och Ck i resultatlistorna. Eftersom hon erövrade många priser i ringen, blev tanken på jakten lite mer intressant. Vi testade och det visade sig att Geisha hade de egenskaper som krävdes för att få till en bra fågelhund. Vi lade ner mycket tid på träningar och med tiden utvecklades Geisha till en mycket trevlig jakthund. En tik med stor jaktlust, uthållighet och en underbar reviering. Tyvärr hann vi inte meritera henne på jaktprov som det var tänkt för underhöstjakten 2004 ådrog hon sig en skada i ryggen, det var tungt för vi hade gärna velat visa henne på prov.Med ett sådant ämne började tankarna på att starta en kennel ta form. Vi registrerade vår Kennelnamn Glavaris 2001, ett namn taget efter vår Hanna Glavari. År 2002 föddes vår första "a" kull, och vi behöll den enda tiken, som fick namnet Glavaris All Saint´s Aska. Hon meriterade sig med ett 3:e pris i UKl på hennes och Jockes första prov i Bruksvallarna. Själv gick jag skytt på provet, så känslan var stor när jag fick skjuta för min egen hund. Aska har också meriterat sig med ett 2 AK på vinterfjäll och 2x2 Ökl skog med fällning. En utmärkt skogshund som behandlar fåglarna med största respekt. 2005 föddes vår andra kull, där vi behöll en tik vid namn Glavaris B Gnizta. Men hösten 2007 omplacerade vi henne till en familj där hon fick vara ensamhund. Gnizta trivdes inte i vår flock och behövde vara ensam och lära sig stå på "egna" ben. Det kändes tungt för Gnizta visade fina kvalitéer när det gällde jakten. Hon blev startad på några prov i Ukl, men tyvärr utan premiering. Aska fick även en till kull 2009 där vi behöll en tik, Pika Askadotter. Hon är en jättebra jakthund, speciellt på skog. Hon är startad i Ukl men tyvärr utan premier. Två av hennes kullsyskon är meriterade både på fält, skog och vinterfjäll. Eftersom vi inte kan använda Pika i avel så har hon nu flyttat till en ny familj där hon får vara jakthund. Hon trivs super där!


Hösten 2006 köpte vi också in en tik ifrån Tyskland, vi ville testa något nytt. Men lyckan varade inte länge. Vi hann inte mer än få hem henne så var vi tvungna att ta bort henne för att hon hade så grava höftledsfel. Det var verkligen så jobbigt, och det tog tid att komma över. Men ur allt elände föddes den 10 Mars 2007 vår nya tik, Zettertjärns Darling, "Dilda". Darling är jaktmeriterad på vinterfjäll & fält i Ukl, 4 x CERT. Mor till vår D-kull med Sundowner´s Vain där vi sparat en hanhund Glavaris DV Ztorm som vid 3.5 års ålder tog sin 1:ökl/hp och blev NORDISK UTSTÄLLNINGSCHAMPION! Med CERT i Danmark, Sverige & Finland. Den första hanhunden i Sverige med denna titel. Ztorms avkommor har nu börjat visa vad de går för, flera avkommor har pris på jaktprov. Hans bror Glavaris DV Zlatan är tog även han 1 ÖKL HP och blev SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION, i mars -15

2016 Importerade vi en tik, Quendylon from Rosenhof från Tyskland. En fantastisk duktig tik på skog. Hon är meriterad med en 2 Ukl. Tanken med importen var att para henne med vår Ztorm. 
2020 behöll vi då en hanhund efter Ztorm x Quendy. Han är nu ett år och det ser lovande ut. 1999 gick jag (Jane) en utbildning i hundvård på Kungsörs Hundvårdsskola. Där var jag i sex månader på heltid. En otroligt rolig och lärorik period i mitt liv. Vi fick lära oss allt som har med klippning, trimning och hundvård att göra. Drev "Glavaris Hundvård" i 10 år men numer som hobbyverksamhet. (Se mer om det på andra sidor). Jag gick också våren 2006 en jaktlydnadsinstruktörsutbildning genom jägareförbundet.
Tanken är att jag kommer att ha lite hundkurser, men även kunna ha möjligheten att hjälpa våra valpköpare med träning.

Vårt hundintresse tar mycket tid, men vad vore livet utan dessa underbara hundar?!

Jane & Joakim Hagström

Vi vill med vårt avelsarbete försöka få fram sunda, exteriört bra jakthundar med bra mentalitet.

Välkommen att kontakta oss!

glavarisjane(@) gmail.com