VÅRA HUNDAR

Hemma hos oss huserar för fyra underbara Gordonsettrar.
Ztorm, Quendolyn, Elvis & Flozza GLavaRis DV Ztorm


SE35638/2011

Vår första hane som är undan Darling & Sundowner´s Vain. Han är en hane med mycket fina kvalitéer. En vänlig kille med glimten i ögat. Stor jaktlust, lättdresserad och vänlig.

Född: 2011-04-16
HD: A
Utst: 1 Excellent Ukl, 3 x CERT, BIR Danskt CERT
Finskt CERT, BIR, BIG, NORSKT CERT
Jpr: 1 UK (Dk) fält, 1 HP UKL fält, 2 UKL fält, 2 UK höstfjäll 2 AK fält/Norge, 1 ÖKL HP fält
Godkänt apportbevis
Godkänt Saubevis
Hälsa: PRA & CCA CLEAR (rcd4), Fulltandad

2016 Vinnare av NGSK´s 100 års jubileum BIR

2014 Årets Champion SGSK

2014 Nordisk Utställningschampion
2013 Årets Utställningshund SGSK

2013 Åke Berglunds VP MFK (Årets Gs i Dalarna)

2012 Gordonsetter VP (till högst premierade unghund, gordonsetter på MFK's Fältjaktprov)

2012 Åke Berglunds VP MFK (Årets Gs i Dalarna)
Ztorm har flera kullar där många av avkommorna är högt meriterade både på utställning och jakt. Han ger hundar med stor jaktlust, fin exteriör och fin mentalitet. Ztorm är numer pensionär, både på avelsfronten och som jakthund. 


Höst 2014Vår 2013Höst 2012

FÄLTPROV SVERIGE Äg/fö Jane Hagström 2014-11-02Ztorm går i ett härligt sök mkt bra fart o stil, jobbar lika hårt och kraftfullt i samtliga sina 4.a släpp. Tar ett fint stånd ute på fält, avancerar o reser direkt på order. Helt lugn i flog o skott. Apporterar utlagd fågel godkänt. Ztorm tilldelas idag en mkt välförtjänt 1:a HP ÖKLØstfold Fulgehundsklub FÄLTPROV: Äg & förare Jane Hagström"Ztorm går i prima lavlandssök i mycket stor fart och fin stil, långstäckt aktion i god kontakt. Finner Ztorm i stram stilfull stånd, rapphöns lättar precis framför Ztorm som är RIOS (Lugn i flog och skott). Utreder erfarent. Håller sitt mycket goda sök dagen ut och tilldelas 2 AK"  60 minuter, 5, 4, 6, 4, 4, 4,
Domare: Abel-Lunde, Arne


BOLUNDA FÄLTPROV:  Äg & för Jane Hagström

Jagar av anvisad mark i en kraftfull galoppaktion, får med sig det mesta av den anvisade marken. Stöter en fasantupp där han befinner sig långt bort men dock ej ur hand, tar en kort bit efter och kallas till ordningen. Visar här att han har ett stort format. Senare under dagen jagar vi i hagmark med tätt nässelbestånd där han anpassar formatet efter terrängen. Fattar stånd, avancerar och reser och är helt lugn i flog och skott. Fortsätter dagen i
samma intensitet. 1 UKL HP

NORGE FJÄLLPROV: Äg & Förare: Jane Hagström

Ztorm startar i mycket stor fart, lätt fin stil och kraftig aktion i ett mycket stort och erfaret sök i medvind i god kontakt med förare. Stöter ripor och förföljer friskt. Kommer tillbaka och stöter på nytt men roas order. Senare 2 stötar,
kommer tillbaka och fäster stånd . Lugn i flog & skott. En oslipad diamant som i dag tilldelas 2 pr UK
Domare: Björn Dahl
Jaktlust 6 - Fart 6 - Självständighet 6 - Samarbete 4 - Reviering 4 - Samarbete 4J Quendolyn Vom Rosenhof


SE45053/2016        VDH16/3224

Född: 20160423
HD: Fri - B
Jpr: 2 Ukl fält
Utst:  Good

Mor: Sherwin´s Eleni
Far: Sundowner´s Emporio


Underbart glad, go och snäll tik som vi importerat från tyskland. Hon blev 5 i april 2021. Hon visade tidigt, redan vid 7 månaders ålder sin tidiga talang med känsla för fågel, ett fast stånd och dresserbarhet. Hon är meriterad på fält som unghund med en 2 Ukl.

Hon är en utmärkt jaktund i skogen, går på löpa, står fast å fint. Respekterar oftast och visar fint samarbete. Apporten saknas för start i ÖKL, men vi jobbar på det.

Hennes far Emporio är Internationell Jakt & utställningschampion.

Mor till vår QZ Kull 2020
Mina Änglar

Zettertjärn´s Darling  2007 - 202103 
 
Darling var tiken med det stora hjärtat. Alltid så snäll mot allt och alla. En "once in a lifetime" hund, så otroligt saknad. Hon levde sina sista år hos vår vän Åsa där hon fick leva ett riktigt lyxlig som den prinsessa hon var. Tyvärr tog sagan snabbt slut några veckor efter hennes 14 års dag då hon blev huggormsbiten. Ett väldigt tråkigt avslut. Vi minns henne med glädje, älskade Dilda Darling. 
Hon var efter Zettertjärn´s U-Hell "Mim" som hade en tysk far, och efter Rippy´s Tex som var högt jaktmeriterad och härstammar lite ifrån det "gamla" blodet som finns i linjerna hos vår "Geisha". Darling var jakt & utställningsmeriterad. Mor till vår D kull.

Född: 2007-03-10 - 2021
HD: B
Jpr: 2 Ukl fält, 2 Ukl vinterfjäll, Fjällpokalfinalist 2009
Utst: 4 x Cert

Meriterade avkommor:
Glavaris DV Ztorm - J Nord. Uch Champion
Glavaris DV Zlatan - C.I B J Nord. Uch Champion
Glavaris DV Diezel - Nord. Uch Champion

Glavaris All Saint´s Aska 2002 - 2013-05-16

Aska var vår äldsta gordonsetter. Hon föddes 2002 och är efter vår första hund Vidjoels Hanna Glavari. Hon var en fin tjej och 
en duktig skogshund. Många fina jaktdagar har vi fått med henne. Hon var jaktmeriterad med 3 Ukl, 2 Ak fjäll, vinter & höst och 2 x 2 Ökl skog. Hon var också utställningsmeriterad med 3 x Cert. Lämnar ett stort tomrum efter sig. Älskad & saknad. 

SV-00 Vidjoels Hanna Glavari " Geisha" S21856/98 

Geisha, som vi kallade henne var en underbar tik som gillade allt och att få vara med där det hände saker. Hon var min första Gordonsetter och en hund som jag upplevt massor tillsammans med. Att jag sedan jagar, och har uppfödning av Gordonsetter, kunde jag inte ha en aning om den dagen hon kom till mig. Som jakthund var hon uthållig, sökte med underbar reviering och kontakt med föraren, tyvärr blev hon skadad i ryggen under en jakt så jag fick aldrig chansen att starta henne på jaktprov. Hon hade också som utställningshund en lång meritlista med flertalet BIS, BIR, BIM, Ck och CACIB Geisha är även mor till vår A-kull.
Du fattas mig! Abrazames Åfelia 1992-02-09 - 2006-03-27En underbar Golden Retriver som blev 14 år och 1 månad gammal. Hon var otroligt snäll, hon ville vara alla till lags. Hon har genom åren varit vår sällskapsdam och ögonsten, har alltid funnits där. Många namn har hon genom åren fått, vad tycks som, Putti Putti, Lumputta, Unitorparn, mm. Älskad & Saknad


Sundowner´s Yippee 2006-05-06 - 2007-03-07
Yippee som hon hette importerade vi ifrån Tyskland i början av december 2006.
Hon var en tik med stor personlighet, så fin & mysig. Hon hade ett temperament som var utöver det vanliga,
Vi hade stora förhoppningar på Yippee, men vi fick bara ha henne till låns. Hon hade inga höfter så ett liv för henne hade inte varit omöjligt. Tack för att vi fick låna dig Yippee, du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta.