Medlem i Sveriges Hundfrisörer Medlem i Sveriges Hundfrisörer

Lite fakta om hundvård

Vi har många olika hundraser i världen, och de flesta har sitt eget sätt att bli omskötta, speciellt när vi talar om hårlag och olika typer av pälsar.

När det gäller pälsvården så har vi "mallar" att gå efter när det gäller att klippa/trimma våra raser, men ingen mall passar alla hundar. Att kunna klippa/trimma hundar på bästa sätt krävs att man har ett seende, känsla och en stor portion kunskap. Har man inte den kunskapen kan det vara förödande, både för päls och hund.

Vi får inte heller glömma att det finns tusentals åsikter om hur pälsen skall skötas på bästa sätt och vad som är rätt och fel. Ett råd till dig som är osäker är att vända dig till en hundvårdare eller uppfödare som kan.

Hundvård är inte bara vården för de hundar som har päls, den omfattar även den dagliga vården hos övriga raser så som att klippa klor, göra rent öron, ögon osv..

Jag kommer under övriga flikar att ta upp det viktigaste man behöver veta för att ta hand om sin bästa vän på bästa sätt.

På frammarsh

Hundvård är också någonting som blir större och större för varje år. Fler får upp ögonen för att det är helt OK att lämna sin hund till någon som kan klippa/trimma/bada eller andra tjänster som att klippa klor eller liknande.

För några år sedan bildades även Sveriges Hundfrisörer, en organisation där Hundfrisörer kan ansluta sig till. Vi jobbar för att Hundfrisörsyrket skall bli ett yrke med status. Vi är på god väg, medlemsantalet växer sakta men säkert.