söndag 29 mars 2020

Dag 47

Quendy växer för var dag som går. 
Allt går lite långsammare än tidigare, men hon mår som en dräktig prinsessa skall göra:) Blir spännande framöver:) 


fredag 27 mars 2020

Presentation av E-kullenVi är så förväntansfulla 🤗😃
Här kommer lite  info om vår ”QZ”  E-kull.
För mer information är ni välkomna att höra av er till oss 😃

Ztorm

En hane med mycket fina kvalitéer, vacker exteriör & en härlig mentalitet. Ztorm var redan som unghund tidigt jaktmogen, naturlig reviering, ståndfast, härlig Avance, lättdresserad med stor jaktlust. Ztorm går med kraftfull galopp i stor fart, fin stil i långsträckt aktion. Han jagar fint på fjäll, fält & skog.
Ztorm har 9 kullar efter sig i Norden, där många avkommor i flera led är högt meriterade. Han nedärver framförallt en stor jaktlust, sin vackra exteriör & mentalitet.

Quendolyn

En underbart positiv & go tik som är importerad från Tyskland. Redan vid 7 mån ålder visade hon sin talang med känsla för fågel & fint samarbete. Quendy har alltid varit lättdresserad & enkel att jobba med. Hon trivs bäst i skogen, jagar förnuftigt med bra reviering i god kontakt. Går på löpa, står fast & har en fin respekt för fågel. Hon är efter Sundowner’s Emporio som är högt meriterad på jaktprov & utställning. Han har lämnat flera duktiga avkommor.

🌟 Referenser om hundarna finns att få för både Ztorm & Quendy 🌟

söndag 15 mars 2020

Vi väntar valpar


Fredag den 13:e blev en bra dag för oss. 

Vi var och ultraljudade Quendolyn och hon är full av valpar:) Nu har vi en bit kvar av dräktigheten men vi håller tummarna att det skall gå fint hela vägen.

Så beräknat blir det valpar till V16.

Mer information om kullen kommer inom kort  !torsdag 20 februari 2020

Bloggen får liv igen

Nu var de flera år sedan den här bloggen blev uppdaterad. Men från och med nu så kommer den uppdateras fast mer om vad som händer hos oss på Kennel Glavaris.

Jag har sagt upp vår hemsida och kommer göra om den här bloggen till vår nya hemsida.

Inom kort kommer det mer färska nyheter :)

Jane, Jocke, Meja, Elias

Quendolyn, Ztorm, Darling 


lördag 27 augusti 2016

Succé i Norge

Helgen 15-17 Juli for vi till Norge Hjerkinn för att delta på deras 100 års Jubileum. 

Det blir ett Jubileum vi sent skall glömma. Bland 164 Gordonsettrar så rodde vår fina Ztorm hem hela utställningen med Excellent, CK, CERT och BIR!!! DET hade vi aldrig vågat hoppats på. Å vi som inte ens hade tänkt åka med tanke på konkurrensen när vi önskade ett Norskt Cert.
Ztorm blev nu även NORSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION

Vi deltog även i Championparaden. En WOWkänsla, härligt & se så många duktiga & fina Gordonsettrar på samma ställe.

Vi gjorde även ett försök i apportkunkurrensen som enda Svensk deltagare. Ztorm gick ut och tog apporten raskt, men hans matte sullade till det innan avlämning och där förlorade vi några sekunder som annars tagit oss till finalen. Jag missuppfattade "linjen" tyvärr...

Helgen bjöd även på trevligt umgänge & god mat. Extra roligt är att det gick så bra för många av oss på utställningen. STORT GRATTIS till Zetterjärns som fick många fina resultat med sig hem!
Lite bilder kommer i galleriet snart...

Zlatan ställdes också ut och fick Excellent, CK och 3:a bästa hane.
Ztorms avkomma Zettertjärns Åzk-Ztorm (Z.Tascha x Ztorm) Blev bästa Juniorhane med Exc. HP i hård konkurrens.


torsdag 28 april 2016

Diezel Champion

GLavaRis Dv Diesel har haft en fantastisk Påsk i Danmark på Danska Gordonsetterklubbens Huvudprov. 

På tre starter har han lyckats med att ta 2 x 1 ÅK, samt 2 ÅK

Han blev även DANSK & SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!! 
Diezel blev även provets bästa Öppenklassare och Christina tog hem VP priset "Bästa förda hund"

Vi kan inte nog säga hur stolta och glada vi är över detta. 
Nu är de tre hanhundar i samma kull som är Champions. 

SE DK UCH GLavaRis DV Dizel
SE UCH GLavaRis DV Zlatan
NORD UCH GLavaRis DV Ztorm

STORT TACK TILL ALLA!! 


Christina & Diezel

tisdag 8 mars 2016

Årets Champion SGSK

GLavaRis DV Zlatan blev Årets Champion 2015 VP SGSK


Han blev även 2:a "Årets Gordonsetter" SGSKSTORT GRATTIS CARINA!! 


NGK´s Uppfödarpris

Jag och Jocke har fått en jättefin utmärkelse ifrån Norsk Gordonsetterklubb. Ett uppfödarpris för vår fantastiska D Kull!! Vi är så glada och stolta! 

STORT TACK TILL ER Christina, John & Carina som gjort detta möjligt och lagt ned så mycket tid på era hundar Diezel & Zlatan!  

Ni som är extra uppmärksamma kanske ser att det står "Janne" på planketten... hi hi, :-)
tisdag 16 februari 2016

Underbara häst!

En liten uppdate om Thokkis :) 

Nu har det gått en tid sedan jag skrev sist, vad har hänt undrar ni säkert.
Ja, hon har utvecklats massor, även om det nu inte går lika fort framåt som tidigare. Vilket inte är så konstigt. Hon är en fantastisk fin häst med utvecklingspotential. Snäll & trevlig att ha att göra med:))

I våras och somras jobbade vi med traven, hon föll gärna i tölt så fort tygeltagen kom men efter att ha varit på några kurser för Nina Keskitalo så satt traven bra bara efter några veckor. Rätt verktyg gör underverk!


Jobbade vidare under sommaren och i början av september debuterade vi i vår första T8 på Romme Ovalbana i Odinns regi. Hade inga stora förväntningar, bara att ha en taktren tölt och att Thokkis skulle sköta sig. Men vi gick vidare till A final på med poängen 5.5, 4.8 tot 5.15 i uttagningen. I finalen blev vi 4 st som fick dela på en 4:e plats! Fick poängen 5.0. I T8:an var vi 24 deltagare. Behöver jag säga att jag var glad?? 


Under hösten hade jag också planer på att lämna henne på träning i september/oktober.
Tyvärr blev det inte så då Thokkis hovar blev förstörda av hovslagaren jag hade under sommaren. Tredje gången h*n skodde i slutet av september så verkades hoven ned tok för mycket samt blev hon sömtryckt på alla fyra. Resultatet blev medicin 7 dagar och vila i 6 veckor!! Besvikelsen var så stor och jag var fruktansvärt ledsen över min häst, stackars Thokkis..... 

Vilan gjorde henne gott och jag fick hjälp av en toppenhovslagare och hon kunde sättas igång igen. I december sen så lämnade jag henne på träning hos Eyvi på Bärby/Islandshästkonsult utanför uppsala. Hon var där i 4 veckor, tog hem henne till jul och red henne själv några veckor.

Vi hann med en Àramótakeppni mellan Uppsala & Sala den 27 december. Det gick bra fast jag hade en övertaggad häst som verkligen gillar att vara på banan. Vi slutade 5:a ;-) Och förra måndagen hämtade jag henne igen efter 4 veckor till hos Eyvi. Träningen har gått bra men som vi säger, "Rom byggdes inte på en dag". Fokus för Thokkis del är att hon skall bära sig rätt, att inte trilla på bogarna och att få med sig bakdelen. Att bli liksidig, vara fin mellan hand & skänkel. Hon har en taktfin tölt så den behöver vi inte fokusera så mycket på. Å jag är helt enig att grunden för unghästen är mycket viktig. Målet är en härligt fin ridbar häst :) Är mycket nöjd över valet att ta lite hjälp i hennes vidareutbildning! Träningen har då gett resultat och i söndags hade jag en tokfin ridtur med en häst som bara kändes så fin! Lyckorus!!! 

Planen nu är lite kurs för Nina i mars och maj. Kanske någon till tävling, vi får se hur allt ter sig.

Hade också funderingar på visning i höst men jag har bestämt mig att avstå ett tag. Det är inte prio ett för mig. Hon kan gott få utvecklas lite till. Men dörren är inte helt stängd ;-) 

Några bilder kommer här nedan :)
tisdag 9 februari 2016

Utökat B Körkort

YES! 

Idag fixade både jag och Jocke B96, utökat B körkort!!

Känns superskönt! Så nu kan vi byta bil och får köra lagligt ;-)