lördag 27 juni 2015

Thokkis två steg fram

Thokkis går från klarhet till klarhet. 

Helt fantastiskt vad de lär sig snabbt när man är lite konsekvent i sin ridning.

Jag var ju ned till Ulvs-Väsby Islandshästar på 3.5 dagars ridläger för Nina Keskitalo. Så himla bra. Första lektionerna så startade vi med att få Thokkis lydig för halvhalter och att ta mina hjälper. Hon protesterade lite i början med att stå på bakbenen osv. Dags för nästa steg nu och ställa mer krav.
Men mig gör det inget, bara att jobba på. Känner min häst så väl och vet att hon inte skulle göra något dumt med vilja.Vi jobbade på det, sen även på att hon skall kunna ta traven och behålla den utan att rusa ifrån och bibehålla sin form. Konsten är att få henne gå i travform utan att det blir tölt. När vi kom ned till UV, så hade Thokkis veckan innan inte travat alls. Inget fungerade konstigt nog. Men de har väl sina perioder antar jag.

Men efter lite bra övningar från Nina på kursen så travar tjejen så fint så :)) Hon har även visat mig lite hur jag skall jobba henne i longeringen, och den övningen har verkligen gjort susen.Vi jobbade även ganska mycket med töltformen, Hon känns fin där och lyssnar bra på mina hjälper.

Kändes än en gång att jag åkte hem från UV med en ny häst :)) Värt varenda krona och mil med transporten!

Väl här hemma har jag lagt fokus på traven, att hon skall kunna ta halvhalter och trava i form. Det tar sig och jag verkligen känner hur hon suger åt sig av vår träning.

Igår var Meja med mig till stallet. Fick skritta av henne och pyssla lite. Hon är så snäll Thokkis, lugn fin och verkligen njuter av att bli ompysslad.


Har också suttit och planerat för hösten/vintern/våren. Vet nu hur jag skall gå vidare med henne och det skall bli så roligt. Har mycket skoj att se fram emot. Och inte längtar jag då mindre efter ett trevlig samtal jag hade igår :))

Vad det är får jag återkomma med när det blir dags ;-) Inga kommentarer: