måndag 8 juni 2015

Ovalbanepremiär

Igår red vi på Romme / Ovalbanan för första gången, jag och Thokkis. 

Med oss hade jag Joanna som har Von i samma stall - Så roligt :))

Thokkis tyckte verkligen miljön var helmysko när vi kom. Travare som susade förbi med sulkys bakpå i 120. Oftast är hon cool, men detta var lite småkonstigt. Vi började därför att värma upp i paddocken så de fick lugna ned sig lite och bli van miljön lite.

Bäst att stänga för paddocken ;-)


Det märks att Thokkis har tagit sig till en annan nivå nu. Hon har massor av energi, hon har blivit stark vilket märks att hon har mer styrka och kondis. Till och med Jocke som inte här hästintresserad på det det viset såg att hon har utvecklats .
Däremot har hon just nu lite svårt att vänta.. lite otålig. Helst skall det travas, töltas, galopperas på samma gång ;-) Hon lugnar dock alltid ned sig när hon gått ett tag.

"Thoka" Men jag klagar inte, hon är precis den tjej jag önskat. Så himla rolig. Skulle inte ens tänka tanken att byta henne mot allt smör i Småland!

Sen red vi ut på ovalbanan. Inga problem, skritt först, trav, tölt och sist - GALOPP! Hon var så duktig. Vi börjar få in lite galoppfattning, det blir lite hur som, men huvudsaken att hon försöker. Mycket beröm när det blir rätt. Hon lyssnar jättebra också och det är inga problem att sakta ned till trav/tölt/halt igen efter galopp.

Passen finns där också, jusses hon kommer bli en riktig passprinsessa så småningom. Men det behöver vi inte fundera på nu.. vi har annat att lära oss först.

Mycket återstår, men det är ingen brådis för oss. Vi skall träna, ha roligt och njuta.

Vi passade också på att tvätta hästarna ordentligt när vi ändå var på Romme. Varmvatten är grejor det! Så nu får hon ha eksemtäcket på sig så hon inte hinner bli brun när vi skall på kurs i slutet av veckan :))

LYCKA ÄR ATT HA EN EGEN THOKKIS Inga kommentarer: