lördag 2 maj 2015

Kursen för Nina

Nu har det gått några dagar sedan jag & Thokkis var på "Nina" kurs på Ulvs Väsby islandshästcenter.

Jag är verkligen så nöjd. Och efter den utveckling jag fick från förra gången så ville jag så klart rida för Nina igen.

Denna gång en dagskurs. Vi har övat på det vi fick i "läxa" sedan förra gången. Då var det fokus på sidförande, vilket hon nu kan jättebra.

Trodde så klart att vi skulle börja där vi slutade men eftersom vi kan sidförande fick vi raskt gå över till nästa steg. Att få henne mer lösgjord i tölten.

Thokkis har en tendens att bli lite lång och dra upp/ut huvudet. Fick jobba med många bra lösgörande övningar på volt och fyrkantsspår.

Det gick verkligen så bra. Andra lektionen efter lunch ja, då red jag en annan häst! Nina tycker hon är duktig för hennes ålder, hon lär sig fort.


Nina är en duktig pedagog, precis en sådan jag behöver. Hon förklarar så bra att inget lämnas till slumpen. Just nu passar det mig som handen i handsken.

Många kanske tycker det är märkligt att jag sitter och åker till Uppsala för att gå kurs men känner att det är värt varenda krona & minut eftersom jag ser en fin utveckling på min häst.

Jag har ett mål och då måste man följa sitt eget hjärta. Nu skall vi träna på våra nya övningar vi fick och sedan skall vi se fram emot sommarridlägret i juni!

Ulvs-Väsby är också ett toppenställe att vara på. Alltid lika roligt att få komma dit.

Fick se en hel del fina hästar också. Jusses, om man hade pengar.... ;-)


2 kommentarer:

Sofie sa...

Va roligt! Spännande att få följa er utveckling, hon verkar jätte fin! =) kram

Jane Hagström sa...

TAck Sofie!!
Ja, det händer mycket med hennes utveckling nu. Hon är verkligen en fin tjej :))