onsdag 12 november 2014

Träning & träning

Thokkis & jag har lärt känna varandra rätt ok vid det här laget. Känns som om jag vet hur hon fungerar i olika situationer osv. 

Känns så himla bra och idag red vi ut, själva utan sällskap. Tror vi mötte det mesta på vägen idag. Först en vägskrapa... shit, blev lite fundersam hur det skulle gå men vi gick in på väggrenen och lät den passera och så var det ingenting att bry sig om, SKÖNT

Red på en bit och på väg hem mötte vi folk med hund & bössa, STORA lastbilar med LÅNGA släp samt, bilar och bilar med släpkärra som dundrar när de far förbi.

Dock gick mötena helt utan krusiduller. Lugn och fin tjej. Blir bara så lycklig, vilken utveckling på så kort tid!

Men det är ju så, för att vi skall bli trygga tillsammans måste man utsätta sig för olika situationer som kan uppstå. Hur skall man annars lära sig? Man kan inte bara gå runt i en "skyddad värld", då gör man både sig själv och sin häst en otjänst. Mitt mål är att få en häst jag kan ta med överallt, utan att det skall vara jobbigt.

Tror vi är på god väg......;-)


Lastträning

En annan grej vi tränar på är lastningen och åka transport. Hon har en liten idé ibland att hon inte skall gå ombord. Då fryser hon fast, öronen ramlar isär och hon bara står och är hur envis som helst.... 

Men vi tränar ju på det. Att hon skall bli van transporten och att det är trevligt att vara där. Har lite gottis i krubban och det gör susen. 

Träningen går framåt och igår gjorde jag premiärturen helt själv med Thokkis i transporten! Härlig känsla faktiskt. Lastade i, åkte runt byn, lastade ur... och Thokkis var lugn & fin! 

Så, det lönar sig att träna. 

På lördag är det dags igen för oss och ta en tur. Vi skall till Gyda/Sandviken på träning för Peter Häggberg. Skall bli jätteskoj och jag är så nyfiken om hur han tycker jag skall jobba med henne.... 

Skoj! 

Inga kommentarer: