måndag 3 november 2014

J Nord Uch !!

Å så kom dagen som jag har väntat på!

Ztorm & jag fixade den magiska premien 1 ÖKL HP!!!!

Han blir därmed den första GS hanen i Sverige med titeln Nord Uch!!

Svenskt, Danskt & Finskt utställningscertifikat har han. 

Vi har två Gordonsettrar med samma titel sedan förut och det är Svitjods Isadora -1995 & Svitjods Isa 1997. Har fått aktuell lista från SKK och där kunde jag inte hitta fler med samma titel. Har jag fel får ni gärna rätta mig.


Foto: Erik P


Jag är så glad, fattar det inte riktigt. Nog har jag vetat att 1:an skall komma, men jag tänkte nog inte på att den skulle komma nu!

Det var Ztorms tredje start i höst. Vi startade förra helgen i Hamar / fält men lyckades inte fullt ut där. Vi var lite nära på lördagen att få till ett arbete, men fågel hade redan lättat när jag skickade honom på Avance. Kändes lite surt... Under söndagens start lyste fåglarna med sin frånvaro och vi fick inte ens chansen. Ztorm gick båda dagar i 50 & 65 minuter med mycket fin kritik. Fick 556444 båda dagar.

Kritik söndag. Domare Kjell-Roger M
"Ztorm startar på stubb med vegetation längs kanterna och jaktar i särdeles hög fart och intensitet i god kontakt med förare. Täcker både stubb & kanter på ett utmärkt sätt. Ztorm fortsätter  sitt särdeles goda sök dagen ut, utan och lyckas"


Lunchpaus i Hamar

Fina fältmarker emellanåt

Vy över ett av lördagsmorgonens släpp


MEN, TILLBAKA TILL GÅRDAGEN :))

Känns så himla roligt att äntligen få visa vad han kan. Äntligen få nyckeln till våra championat och få uppnå målet jag hade.

Ztorm gick starkt hela dagen i 5 hela släpp. Jagade med stor fart & fin stil i kontakt med mig, lydig och lättförd :-) I sista släpp går han ned och hämtar vind och tar ett stramt och fint stånd.

Jag närmade mig Ztorm och får se min partner, en ES närma sig med full fart. Blev lite nervös där men det löste sig.

Jag går sedan fram till Ztorm, ber om res. Han reser mycket villigt och precist en rapphöna och sätter sig omedelbart och är lugn i flog och skott. Domaren lägger ut apport och Ztorm hämtar den direkt, helt utan krusiduller :-)

Får gå någon minut till innan domaren väljer att avsluta Ztorm för dagen! Phu, det bara bubblade av lycka i magen :)) Meeen, fick hålla mig till prisutdelningen innan vi visste säkert vilket pris det blev.

Älskar denna hund så ord inte räcker till. Han är bara så underbar. Verkligen gör sitt bästa för sin matte när det gäller och på prov lägger han alltid i en "skärpt växel". Självklart har vi också haft "up & downs" på träning men det hör ju till. Dessutom händer det en del när man börjar fälla fågel.....
Att han även är en riktig fining gör ju inte saken sämre ;-)

Ja, många har gratulerat oss och ser nu fram att mötas i Segrarklass!! Åh, herreghu, jag?! I Skl!! Känner mig långt i från mogen för det men självklart skall vi prova på det också.

Han är ju som sagt en hund som gillar att vara på tävlingsbanan :))

Vi ses!! 


Foto: Lisbeth Bodén
Amir, som har stöttat och supportat när vi tränat på Långtora.
Stort TACK 

J Nord Uch Glavaris DV Ztorm

5 kommentarer:

Anonym sa...

Congratulations from Germany :-)
Gero

Dernole sa...

Var kul att få se honom irl! Grattis ännu en gång.

Ewa sa...

Härligt när allt lyckas, han kommer att ta segrarklassen med (z) storm!

Anonym sa...

Stort grattis Jane & Storm! Det gjorde ni bra!
Hälsningar
Stefan & Johanna (Keviks)

Jane Hagström sa...

Thank you Gero :-D
Helene, tackar så mycket :)
Ewa, vi skall verkligen göra ett försök!
Stefan & Johanna, Tack så mycket!!

Känns bara så roligt att få tillbaka lite när man lagt ned tid på grabben <3