söndag 23 november 2014

Bus i paddock

Vilket gråväder vi har :-(

Riktigt less på skrotvädret. Nu vill jag ha snö, kallgrader och gärna sol som grädde på moset. Allt känns ju lite bättre då.

Det har även varit lite grått här också då vår "far far" gick bort tidigt på lördags morgon. Det blir alltid en chock när man får ett sådant besked, ett dödsfall kommer aldrig lägligt. Så vi är lite ledsna, framförallt så känner man en sådan stor tomhet, en saknad. RIP farfar Knut.

Det var ju inte heller så länge sedan min pappa gick bort, känslorna blommar upp igen lite grann....

BUS

Men istället för att sitta inne och tänka, fundera och älta så tog jag med mig barnen till stallet en stund på eftermiddagen. Vi trotsade gråvädret och klädde på oss rejält.

Har ridit lite & kört fyrhjuling i veckan så idag blev det lite bus i paddocken, vilket uppskattas massor av Thokkis. Vi leker följa John, lite hoppning (ett litet hinder) hon blir så busig och vet att när jag hoppat får jag en godis. Nu behöver jag bara peka på hindret så springer hon över det och direkt till mig för att få belöning. Så go.

Lite allvar blev det också. Vi tränar sidförande, flytt för skänkel. Varvar med träning ifrån sadeln och från marken. Hon är duktig och lär sig väldigt fort.

Paddockstunden avslutades med gallopprace i full sula, skuttandes och sparkandes och HUR LYCKLIG som helst. Är så roligt att se sin häst må så bra. Jag själv stod mest och beskådade donnan när hon får sina lyckorus :-))

Bild från film

Jag ska försöka filma någon gång när hon tokar sig, men det måste vara rätt ljust och så måste jag vara beredd direkt med kameran. Alltid när jag skall filma har hon lugnat ned sig och det är ju buset som är skoj.

I morgon kommer massören för första gången. Skall bli jättespännande att höra vad hon tycker om Thokkis och om hon är fin & fräsch i kroppen. Jag återkommer :)))


Inga kommentarer: