tisdag 21 oktober 2014

Min första kurshelg :))

Ja, vad ska man börja ?

Känslan efter helgen är topp, fast lite kluven då man får lära något helt tvärs emot vad man lärt sig tidigare...

Jag var inställd på det, så det är ingen chock men visst, man får lite att fundera på.

Kursen var hos Gardar Gislasson ute i Stora Skedvi, inte så jättelångt ifrån mig. Instruktör Reynir Adalsteinsson. Lastade på morgonen och var framme vid 8.

Thokkis var verkligen på G, hon var både nyfiken och lite osäker när hennes hovar var på ny mark helt ensam med mig. Ja, andra hästar finns så klart men hon hade inte någon hästkompis med. Vi såg travhästar i hagen bredvid som sprang fram och tillbaka, dunsar av hovar från ridhuset som lät rätt högt, ja många nya intryck för min tjej.

Första lektionen, en privatlektion på ca 45 minuter. Den gick super. Fick berätta lite om henne, Reynir kollade in hur vi red och testade henne lite grann.

Han tycker hon är en liten talang, endast 4 år och riden i 5 månader, av mig som inte har jätteerfarenhet av islandshästar. (Min första isis) Hon har otroligt lätt för sig, stabil för sin ålder, positiv, modig och med ett framåttänk. Jag har gjort ett bra jobb!!


Känns fantastiskt att få höra det, vi är liksom på rätt spår, jag & thokkis.

Thokkis fick stanna kvar på gården över natten i egen hage. Det hade gått jättebra och hon kändes så lugn och fin när jag kom på söndags morgon. Känns skönt.


Red två lektioner på söndagen, kl 9:00 & 13:00. Hon fixade lektionerna galant om än hon var något trött på sista.

Det vi nu ska jobba med är att hitta ett "flow" i hennes gångarter. Att hon lär sig tölt, trav, tölt, trav, galopp osv, befästa det så hon känner sig trygg när hon rör sig. Också träna hjärtat, hästens största och viktigaste muskel = konditionsträning :))

Reynir anammar inte "samlingen" (klassiska "gå på tygel" osv) vilket för mig blir lite "krock" då jag nyss har fått lära mig det. Jag måste få fundera lite själv där hur jag ställer mig i den frågan.

Kändes så roligt att få vara på kurs en hel helg, träffa nya bekantskaper och vidga sina vyer och kunskaper.

Känner mig stolt över mig själv faktiskt som åkt dit med min unga häst på kurs helt själv:))

Men vill man något måste man ta tag i det själv för det är ju ingen annan som gör det åt en.

Så roligt att utvecklas tillsammans :))

Och att jag kan säga att hon INTE är till salu ;-)

Inga kommentarer: