fredag 12 september 2014

Ny sadel!

Idag gjorde jag klart köpet! 

Har bytt sadel till hästen och det blev en Rhimnir Champion x-change. 

Var inte helt nöjd med min Topreiter JR sadel. Lågt högt på henne samt att jag fick känslan av att tippa fram och få skänklarna för långt bak. Den känslan har jag haft sedan jag fick sadeln, men lärt mig att rida i den.. men ändå känner man att det inte är 100% Ville också ha en sadel där jag kommer närmre henne...

Så för två veckor sedan hade jag sadelutprovare Karin Åberg ut till Thokkis och vi testade en hög med sadlar och den enda som satt som ett smäck på henne samt en sadel där jag satt bra var just "Champion:en"

Fick också chansen att testa den hemma i lugn och ro efter utprovningen, vilket känns så bra så slipper det bli fel. Sadeln ger mig en bra balans, jag kommer närmare hästen och jag kommer åt henne med skänklarna bra.

Så i veckan bestämde jag mig och nu har jag gjort klart köpet. Känns toppen!

Inga kommentarer: