tisdag 5 augusti 2014

Katastrof

Senaste dygnet har gått åt till att följa nyheterna och vad som händer runt omkring Virsbo/Fagersta trakten.

Branden är fortfarande inte under kontroll. Den sträcker sig över ett stort område och folk får lämna sina hus/gårdar. Djur måste flyttas för att komma i säkerhet. En del har tom bara fått lämna sitt utan att ha plockat med sig sina tillhörigheter... Kan inte i min vildaste fantasi förstå att detta verkligen händer !

På Facebook har vi massor av grupper där frivilliga meddelar vad de kan hjälpa till med. Helt otroligt vad underbara människor det finns därute.

Branden har också skördat ett människoliv, en ung kille på 30 år. Mina tankar går till hans anhöriga, så så fruktansvärt.

Igår fick vi askregn över oss. Först kom röken, allt blev mörkt och dimmigt, nästan så man behövde tända en lampa fast klockan var runt 17:00.

Sen kom askan som gjorde det mesta svart. Så vid 21:30 tiden stod jag och gnuggade transporten fri från aska. Var jättesvårt att få bort det, satt som berg. Även bilarna fick sig en omgång. Jocke fick även ge sig på altanräcket innan vi gjorde natten.

Jag är inte religös på något sätt men kan man be till högre makter att regnet kan komma så gör jag det Nu!!

Låt branden utplånas, det får inte gå längre då den redan har gjort en enorm skada. Jag håller tummarna för att det ordnar sig.

Inga kommentarer: