torsdag 15 maj 2014

Till ingen nytta....

Nu är jag rätt irriterad faktiskt....

Jag satt i morse och läste på "vår"klubbs hemsida och läste bl.a. avelsrapporten för år 2013. Jag kom sedan till listan på 1:a pristagare 2013 och min hund är inte med?!

Ztorm tog en 1 UK i Danmark... men det är inget värt. Åtminstone inte för vår klubb...

Jag fick till svar att utländska resultat inte räknas, och har aldrig gjort.

Jag blir faktiskt lite förbannad. För vem är klubben till för??

Inte för mig i alla fall. Här har jag en hund som är svenskuppfödd, av mig. Jag väljer att åka utanför Sverige att tävla pga. rätt många orsaker och för det så blir jag "utestängd" från min igen klubb. Jag får inte vara med på "listan"...

Så idiotiskt tänk. VAD är det för skillnad att Ex. ta pris i Danmark, Norge eller Finland?? Ska vi inte uppmuntra uppfödare/ägare till våra Gordonsettrar att våga ta sig utanför vårt lands gränser? Vara tacksamma att någon/några visar upp våra jakthundar för våra grannar?! Inte undra på att avelsbasen krymper när man använder sig av det som finns närmast....

Jag har en hund som jag är stolt över, jag åker gärna till våra grannländer och tävlar. Men när man inte får något tillbaka när man ändå lägger ned både tid och pengar på vår hobby så undrar jag faktiskt varför jag skall vara medlem.

Lika så i räkningen av VP..... där var Ztorm inte ens med i räkningen på Årets Fälthund. Fast han var nr 2. Även då fick man bli lite putt.

Det gäller att vara "om sig och kring sig" men börjar tröttna på det nu.....
2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker stående klubben blir mera en klubb för innebördsbeundran. De flest avlar numera endast på 'tävlingshundar' än jakthundar. Det paras hundar som endast har tagit pris i ukl (vilket inte säger en skvatt om hunden, då de både få ta efter fågel och inte behöver apportera). Det är jakt vi håller på med och inte tävling. Prov går man för att få en bekräftelse att man har en hund som jagar och inte för att skaffa valpkullar. Sen tycker jag att man borde få gå prov vart man vill.

Anonym sa...

Jaktprovens ändamål är att under jaktmässiga former värdera hundarnas jaktegenskaper till gagn för avel, jakt och viltvård och ska
genomföras som praktisk jakt på hönsfågel tillåten för jakt samt på morkulla.