tisdag 8 april 2014

Danmark & IFF

Ja, då är jag hemma igen efter ytterligare en härlig tur till Danmark. 

Min resa började redan i måndags då jag åkte till Långtora för att träna, sov över och tränade även på tisdagsmorgonen innan jag satte mig i bilen mot Malmö.

Träningen gick topp, tränat på sök med partner och allt som kan hända när man går fler i sök. Hur bra träning som helst. Kan varmt rekommenderas!

Kom ned till Danmark och till mina kära valpköpare på tisdagskvällen. Resan gick jättebra och redan vid 19:30 tiden var jag på plats!

Onsdagen så var vi och tränade. Spännande att se nya marker och områden. Vi fick se både fågel och en massa harar - All träning är bra!


Stånd på fasan

Dansk Gordonsetterklubbs huvudprov gick nu i Vildbjerg som ligger på Jylland. Vi bodde på ett fint träningscenter denna gång. Träffat många härliga människor, både nya och gamla bekantskaper.

Upprop på fredagen


Jag & Ztorm


Startade Ztorm alla tre dagar. Tänkte att det är lika bra när jag ändå åker. Var så klart lite orolig att han inte skulle orka tre dagar men han var som bäst i söndags på sin tredje provdag!

Tyvärr blev det ingen premie denna gång. Känns lite surt om jag skall vara ärlig då jag tycker han är så värd en premie. Men fåglarna var svåra. Många hundar stötte och en del gick efter. De säger att denna tid är svår efter att hönsen parat ut sig. De avger ingen lukt för att rovdjuren inte skall hitta dem i markerna, så det kan vara en anledning till att hundarna hade det svårt. Samt finns det gott om både harar och rådjur och de är inte att leka med! Många hundar preller på dem som de säger i Danmark. Blev bara en premie i mina partier varje dag!

Sen är det också skillnad att jaga vild fågel istället för utsatt. Marken som de lever på innehåller också andra mineraler och kalk vilket gör att fåglarna luktar lite annorlunda.

På fredagen gick Ztorm hela dagen. I hela 7 släpp. Fantastiska marker, ett av de bästa markerna jag sett faktiskt! Tyvärr fick vi inte till det. Domaren berättade för mig att han gick för ett 2:a pris då han vände fel ibland i sin reviering. Annars var allt på topp. Fart, stil och samarbete.

Partideltagare under fredagen


I Danmark betyder stilen och deras söksupplägg mycket. Det inverkar på premien. Det krävs en hel del av en hund för att göra ett gott intryck.

På lördagen startade Ztorm i ett rapsfält. Hundarna i släppet innan stötte fasan... visste att det fanns fågel där.... sagt och gjort.... det blev en stöt på fasan med respekt. Gick någon minut till då jag fick se han tog stånd. Anmälde men hann inte fram innan fågel lättade och Ztorm satte sig... respekterade igen.
Senare under dagen sökte Ztorm i ett hägn där han fick upp fasan på vingarna en tredje gång då han kom helt fel i vind, han satte sig och visade respekt så vi fick fortsätta men tyvärr ville det sig inte denna dag för honom.

På söndagen var jag lite orolig att han skulle vara trött men det såg jag inte till alls. Han gick bara så bra! Fick toppkritik på honom och hade vi fått till ett arbete hade 1:an suttit där. På kritiken fick han "priset" IFF som betyder "Icke För Fågel" och det får hundar i ÖKL/ ÅK som går för ett 1:a pris.
Vi hade också i sista släppet två harar som Ztorm respekterade ! - Phu!

Kritikerna är på gång så jag lägger ut dem sen!

Lunchpakke 

Luncherna äter man oftast i markägarens garage/stall eller gästhus. 
Nubbe eller Cognac är det också :-)

Att besöka DGSK är verkligen jättetrevligt. Här umgås alla tillsammans och de jobbar alla för klubben. Det är roligt att se deras engagemang. Tex. när årets hund VP skulle delas ut så fick han gå ut ur vår festlokal för att deras förman / Ordförande skulle hålla tal om just det VP:et. Han går sen och öppnar dörren och alla ställer sig upp och klappar händerna och tjoar när vinnaren kommer in. Det är så häftigt att håren reser sig!
Vinnaren Ole H med Black Setters Aldo tar emot 
VP 

Festen pågår rätt länge, det delas ut VP´n, pristagare under fredag/lördag får sina priser, och sen avslutas det hela med ett gigantiskt lotteri som bringar pengar till klubben. Lotterna gick åt i ett nafs ;-)

Lika så på söndagen så delas priser och Pokaler ut där vi träffas och äter lunch efter att Unghundsklass konkurrens samt VK konkurrens har avgjorts. Där får vinnaren pokaler och hyllas.

Fint prisbord

Återkommer med namn & resultat

Vinnarklassen, 
Från vänster 1:a HP Norre Logums Daphne af 5 Maj 07
2:a Östgyllands ...... - Kristian Frökjaer
3:a Norre Lögums Cicka - Kim Weber


Ordföranden väljer några fina ord som avslutning och provet avslutas med ett HURRA, HURRA, HURRA, HURRA för DANSK GS KLUBB

Jag åker mer än gärna de 90 milen enkel resa för att få uppleva detta!

Resan hem var lite jobbig. Startade 16:30 från stället där vi avslutade provet. kl. 20:15 avgick båten från Fredrikshamn. Var framme i Göteborg vid 24.00 och sen var det turen hem på 6 timmar. Jag var sjukt trött och fick stanna flera gånger för att sova en stund. Man ser konstiga saker på vägen när man är trött, inte att rekommenderas!

Ztorm sov gott i bilen, han ville bara kissa lite efter båtturen sen ville han in i bilen igen. Så trött han också :)


Var hemma vid 7:00 tiden och det kändes så skönt. Härligt att träffa sina kids igen och krama både man och hundar :-D

Har även träffat Ztorms avkommor och bror! Mer om det kommer i ett annat inlägg :))

Inga kommentarer: