tisdag 11 mars 2014

Äntligen fick Ztorm sin 1 ÖKL HP som han är så värd att få!! Han blir därmed den första GS hanen i Sverige med titeln Nord Usch!!
Svenskt, Danskt & Finskt utställningscertifikat har han. 


Vi har två Gordonsettrar med samma titel sedan förut och det är Svitjods Isadora -1995 & Svitjods Isa 1997. Har fått aktuell lista från SKK och där kunde jag inte hitta fler med samma titel. Har jag fel får ni gärna rätta mig. 

Det var Ztorms tredje start i höst. Vi startade förra helgen i Hamar / fält men lyckades inte fullt ut där. Vi var lite nära på lördagen att få till ett arbete, men fågel hade redan lättat när jag skickade honom på Avance. Kändes lite surt... Under söndagens start lyste fåglarna med sin frånvaro och vi fick inte ens chansen. Ztorm gick båda dagar i 50 & 65 minuter med mycket fin kritik. Fick 556444 båda dagar.

Kritik söndag. Domare Kjell-Roger M
"Ztorm startar på stubb med vegetation längs kanterna och jaktar i särdeles hög fart och intensitet i god kontakt med förare. Täcker både stubb & kanter på ett utmärkt sätt. Ztorm fortsätter  sitt särdeles goda sök dagen ut, utan och lyckas"


MEN, TILLBAKA TILL GÅRDAGEN :))

Ztorm gick starkt hela dagen i 5 hela släpp. Jagade med stor fart & fin stil i kontakt med mig, lydig och lättförd :-) I sista släpp går han ned och hämtar vind och tar ett stramt och fint stånd. 

Jag närmade mig Ztorm och får se min partner, en ES närma sig med full fart. Blev lite nervös där men det löste sig.

Jag går sedan fram till Ztorm, ber om res. Han reser mycket villigt och precist en rapphöna och sätter sig omedelbart och är lugn i flog och skott. Domaren lägger ut apport och Ztorm hämtar den direkt, helt utan krusiduller :-) 

Får gå någon minut till innan domaren väljer att avsluta Ztorm för dagen med en 1 ÖKL HP! 

Nu tar vi klivet upp i SKL och det skall bli jättespännande. 

Zlatan startade även på Långtora på lördagen men tyvärr ville det sig inte för Zlatan denna dag. Han avslutar säsongen med en 3 Ökl fjäll & 2 Ökl fält. BRA jobbat !! 1:an är nära Carina, den kommer snart! Tvivlar inte en sekund!! 

Inga kommentarer: