fredag 31 januari 2014

Gårdagens ;-)

En utav mina besökare igår var då en riktigt liten goding. 

En 5 månaders Storpudelvalp som hade det fräsiga namnet "Kicken" :-)

Han kom på sitt första besök till mig för att få nos, tassar och svans fixat. Vi börjar så, så kommer han åter igen om 4 veckor för att få sin första klippning.

Försöker alltid att ta det lite "easy" när hundarna skall lära sig att vara hos hundfrissan och bli klippt/badad. Att hunden går härifrån med en positiv bild tycker jag är viktigt. Kan bli lite jobbigt att göra hela klippningen på en gång när de aldrig har varit med om det. Ser redan fram emot när han dyker upp nästa gång;-)

Hur söt kan man vara? 


Trassel är en utav mina stammisar som kommer ofta, nämligen var 4:e vecka för att fixas till. Denna gång blev det bara borstning och lite puts på tassar. Badet tar vi nästa gång :) Har man en lång päls så måste de skötas och därför kommer Trassel ofta för att slippa bli nerklippt.

Vid borstning använder jag mig av K9 Nano Mist. Den ger pälsen fukt, lyster och lämnar en "balsameffekt" kvar i pälsen vilket gör att det tovar/trasslar lite mindre. Bra att ha emellan baden.

Första gången Trassel kom till mig blev det nedrakning. Sedan har vi sparat ut och klipper under lite grann för att undvika att det trasslar under magen och vid benen. Lite puts under tassar, runt och på benen gör vi också för att hålla pälsen i en lagom längd.

"Är jag klar nu?" 

Ha en fin dag!! 

Inga kommentarer: