torsdag 12 december 2013

En olycka.....

händer så lätt..

I måndags kväll får jag ett samtal av min vän och valpköpare från Danmark att Diezel är försvunnen! De hade varit lösa, han och deras andra hund Isa.. när de plötsligt försvann ut ur hålet i den stora inhängnaden. Hålet hade blivit av ett träd som rasat över staket från stormen som var för ett tag sedan...

Isa kom tillbaka med Diezel var borta. Christina ringde mig på kvällen och berättade vad som hänt.. blev en lång natt kan jag säga..

Natten blev till dag men ingen Diezel syntes till. Ingen spårsnö är det heller där de bor. Däremot en massa vägar!

Timmarna gick och magkänslan både hos dem och hos mig sa att Diezel måste gjort sig illa. Inte likt honom att bara försvinna, något som han aldrig har gjort tidigare.

Men så på tisdagskvällen fick de syn på en hund som satt i närheten av deras hus! Diezel!! Åh, han blev så glad när han fick se sin matte! Kan bara tänka mig hur det känns att få krama om sin hund efter en sådan oro.

De såg snabbt att Diezel skadat sitt ben... då är det lätt att förstå varför han blev borta. Av veterinär som kikade på honom sen så kunde de konstatera att Diezels ben var brutet på två ställen. Ett ganska komplicerat brott.. Han fick smärtstillande och bandage så han kunde sova för att vänta på gårdagens operation på ett annat sjukhus. Teorin är att han blivit påkörd av en bil!

Brottet 

7 skruvar och en platta blev inopererat 


Det var sega timmar under onsdagen i väntan på att få ett besked hur operationen gått och om det finns hopp om att Diezel skulle bli bra igen. Men så på eftermiddgen kom beskedet att han kommer bli återställd! Djursjukvården är helt fantastiskt!

Nu väntar 6 veckor i gips och sedan rehab för Diezel att komma tillbaka. Det känns underbart att det kommer bli bra! Känns så fantastiskt skönt. Och jag är mäkta imponerad att en sådan skadad hund tar sig hem igen. Som han har kämpat, bara det får en att bli tårögd. De är för underbara våra hundar.Önskar jag fick ge Bamsebjörnen en Bamsekram! 


2 kommentarer:

Unknown sa...

Vad skönt att det gick bra <3

Anna sa...

Åh himla tur i oturen ändå att det inte blev värre. Vet vilken ångest det är när hundarna är ute o springer..