tisdag 31 december 2013

Året 2013

Årets sista dag...

Dags att lägga 2013 åt sidan och blicka framåt mot ett nytt fräscht år - 2014! Men först innan vi tar klivet över till 2014 så måste vi göra en liten tillbakablick för att se vad som hände år 2013.

Mest handlar det om våra kära hundar. 

I början av året blev det klart att  Ztorm blev "Årets Gordonsetter i Dalarna" samt "Årets UKL Fälthund" genom MFK. Poängen fick han genom sitt 1:a UKL/HP på Bolunda, samt 2 UKL Långtora.


Blev en bra start på året, lite extra energi för att jobba vidare med grabben. I april tog jag med mig Ztorm och hans bror Zlatan till Danmark för att prova lyckan på Danska fält. En otrolig upplevelse som jag delade med mig i tidningen Avance. Vi gick prov i tre dagar och den sista dagen, sista släppet så lyckades Ztorm presentera ett sådant flott arbete på en rapphönskull och det resulterade i ett 1 UK! Kan tala om att resan hem till Dalarna var busenkel ;-) Zlatan utvecklade sig också massor på vår tripp, tyvärr hade han inte sådan tur med sina fåglar.Under våren fortsatte vi träna, lade mest tid på fälten. Många bra träningstimmar fick vi där innan sommaren tog vid och så även utställningssäsongen. Ställde ut några gånger med flera CK och några CERT. Eftersom han blev "fullcertad" i Sverige så for vi till Danmark i början av augusti på deras clubweekend. Det gick bra och Ztorm fick det danska CERTET! På samma Weekend blev Ztorm´s bror Diezel Apportmästare!I slutet av Oktober for jag till Norge för att gå "Lavlandsprov", med mig hade jag Kristina och hennes vorstehtik Vidda. Fina fält men på lördagen hade vi inte så mycket fågel. Bättre gick det på söndagen då Ztorm slog till på ett par rapphöns. Det resulterade i en 2 AK :-)

Ztorm har även haft tre tikar på parning under året. Första kullen med Nakkehages Becca som resulterade i 10 härliga småstormar, och två av dessa Orkan & Solveig är kvar på Kenneln. Vi ser fram emot när de tar "klivet ut" ;-)

Vinterdalens Tillåens "Tille" är andra tjejen som träffade Ztorm i slutet av November och igår fick jag reda på att hon är VÄLDIGT dräktig ;-) Valparna räknas med att födas runt 24/1-14

Tredje donnan är Idrefjällens Zamba som besökte oss strax före jul, så där vet vi inte än om det tagit sig. Vi håller dock tummen hårt!

Ett härligt hundår med många trevliga minnen! De tråkiga hoppar vi över ;-)

Övrigt

Under året har även barnen utvecklat sig massor. Meja kör hårt med sin Mountainbike, fick en ny cykel i somras som tog henne till en annan nivå. Även ridningen går framåt. I år har de fått börja galoppera och hoppa, blir nog en hästtjej det där ;-)
Elias börjar bli stor han också, mest intresserad är han av alla bilar, traktorer, lastbilar mm. Frågar och frågar hur allt hänger ihop, och VARFÖR det är på ett visst vis. En vetgirig grabb som ibland kan få en att bli lite smått galen då han har hur mycket energi som helst ;-) Dagis älskar han och är vi lediga så frågar han varje morgon - Är det dagis idag? Jag tolkar det som han älskar sitt dagis.
Jag och min kära firade Elfenbensbröllop den 10/7 - 14år! Ett ting som betyder mycket för mig är min häst Thokkadis. Äntligen fick jag hämta hem henne från Stenholmen! Får än idag nypa mig i armen så jag verkligen vet att det är på "riktigt" ;-) Just nu är hon på inridning och vi har ett mycket spännande 2014 att se fram emot!Det jobbigaste under året var att säga adjö till vår underbara jägare - Aska. Vi tycker fortfarande det är tomt utan henne och vi saknar henne enormt. En sådan hund växer inte på träd....
Har också haft ett givande 2013 vad gäller GLavaRis och GLavaRis Hundvård. Det ser ljust ut och vi blickar fram emot ett nytt spännande 2014!

Stort TACK till alla härliga "supporters" ;-) Så nu till Er Alla 
- ETT GOTT NYTT ÅR! 
Väl mött 2014! 

Inga kommentarer: