fredag 29 november 2013

Underbara, busiga tjej :))

För några dagar sedan fotade jag min busiga tjej i paddocken...

På söndag är det dags för henne att byta hem för ett litet tag framöver. Hon skall äntligen ridas in!!

Dagen är här som jag har längtat efter i flera år!! Min häst skall bli ridhäst!! 

Kan inte tro det är sant, den lilla tjejen som kom till mig en sommardag, brun med lite ljusa stickelhår.... Hon var inte alls min favorit den dagen hon kom kan jag villigt erkänna. Mycket trul på vägen var det innan just HON stod i min hage.

2 månader


För det första var hon skimmel... En färg som aldrig har tilltalat mig någonsin. MEN, en bra Islandshäst har ingen färg.. så, jag hoppades att känslorna skulle komma någon dag..

För det andra valde jag henne inte själv.....

Thokkadis som jag döpte henne till bodde "hemma" tills juni -11 då jag beslöt mig för att hon skulle få växa upp i stor flock tillsammans med andra Islandshästar. Mycket tråkigt hade hänt runt om kring och känslorna för min häst fanns inte där....

Sagt och gjort så skjutsade jag henne till Stenholmen som ligger i Linköping....
Under tiden hon bodde där så fick jag ca 2-3 gånger per år lite info om henne. Hur det gick och hur hon mådde. Så länge man inte hörde något så var allt bra....:) Hälsade också på henne några gånger. Hon levde toppenliv där medan jag började känna efter om det fanns några känslor för henne......

Del av stoflocken på Stenholmen VT-12

Stoflocken aug -13Men lyckligt vis så kom känslorna och dagen jag fick hämta henne var obeskrivlig!! NU är hon hemma och jag är lycklig i min häst!

Hon har nu varit hemma sedan augusti och jag känner mer och mer för henne för varje dag som går. Det känns även från hennes håll att hon ser mig som "sin" matte. Hon gnäggar oftast när man kommer, öronen framåt och kommer gärna fram i hagen.

Sen hon kom till mig har vi tränat mycket på "basic övningar". Hon är positiv och gillar att lära. Hon är en trygg häst som klarar av rätt mycket utan att hia upp sig. Hon är explosiv på ett positivt sätt, har bra med kraft och energi, rör sig fint. Mest i trav men den senaste tiden har jag sett lite tölt också.

Tycker jag har gett henne en bra start men känner att någon som har lite mer kunskap skall få ta första stegen i inridningen av henne. Jag vill att det skall bli rätt från början och det känns kanon att överlåta det jobbet åt någon som är duktig.

Blir sjukt spännande!!! 

Inga kommentarer: