söndag 24 november 2013

Finfrämmande :-)

I fredags kväll kom Erik Petersen (Kennel Åens) med vän till oss för att para sin hund Vinterdalens Tillåens "Tillie"med vår Ztorm

"Tillie" är en mycket duktig jakthund. Hon blev denna höst Brukschampion DKBRCH, en titel hon är ensam om att bära som tik. "Tille" var sedan tidigare DKJCH. För att se "Tillies" premielista så klicka här >>Danmarksmästare 2012


Vi är så klart jätteglada och stolta över att Erik har valt att para sin tik med vår Ztorm. Vi tror och hoppas att det kommer bli riktigt bra! De är båda två hundar som haft väldigt lätt för sig, så förutsättningarna för att valparna skall ärva detsamma ligger ju högt :)

"Tillie" är en tik som påminner jättemycket om vår Aska som fick lämna oss i maj. Otroligt många likheter, inte bara hennes utseende utan även hennes sätt. En mycket trevlig tjej :)

Parningen gick bra och Ztorm och "Tillie" fattade tycke för varandra på en gång. Så nu får vi bara vänta och hoppas att det har tagit sig.

Här finns en fiktiv stamtavla att se >>>

Erik med Ztorm och sin "Tille" i famnenEftersom Erik även kan allt vad gäller GS så hade vi många intressanta samtal under dessa två dagar, jag fick tom en riktig lektion om alla hundar som står i mina gamla stamtavlor jag har på papper sedan jag köpte min första GS Geisha... Hundar från år 68 tom 98. Mycket intressant och roligt.

Så nu har jag fått lite "ny" energi att ta tag i att läsa Eriks bok "Gordon Setteren - På vej mod 2000"

Finns det intresse av valp efter "Tillie" och Ztorm så kontakta Geir - +47 97676416 Eller Erik - +4520729190

Kennel Åens har också en hemsida >>>

Inga kommentarer: