måndag 21 oktober 2013

Unghästvisning

Igår var det äntligen dags för Thokkis unghästvisning hos Gardar Gislason. 

Blev en spännande dag med att vara ute på turné med min tjej. Första gången är ju lite speciellt.

Förberedelserna började redan på lördagen med lite tvätt. Det behövdes kan jag säga! Hon blev jättefin, ren och luktade så gott ;-)

På söndagen åkte vi dit i tid för att vi skulle kunna titta på hästarna som var före. Hingstar på förmiddagen och ston på eftermiddagen.

Vi fick en liten hage till Thokkis... som hon inte uppskattade så efter en stund var det någon som undrade vems häst som stod ute på gårdsplanen!!! Ja, Thokkis hade gått ut ur den lilla inhägnaden för att leta sällskap. Vi fick flytta ned henne till en annan hage där det fanns fler kompisar. Då gick det bra.

Efter lunch var det dags för Thokkis visning. Lite nervöst är det allt men så är det ju när man gör något nytt. Thokkis var lite på tårna hela tiden, en bestämd dam det där. Fick se lite nya sidor av min tjej.När vi gick in skulle vi ställa upp så fint som möjligt.. Thokkis tyckte det var lite tråkigt men vi gjorde vårt bästa. Hästen visas sedan på rakspår i skritt och trav, det gör man i hand sen får de springa lös för att de skall kunna bedöma hennes rörelser och gångarter.

Det gick gättebra. Hon har power i stegen och rör sig fint. Hon fick 8.0 för rörelser med kommentaren: "Visar kraftfulla rörelser i trav & galopp" Hon visade töltanlagen men kunde så klart varit mer, samt visade hon inte heller passen. Annars hade hon nog höjt sig där.


Hon fick 7.83 för exteriör. 8.5 på Rygg & kors. 8.0 på Huvud, Hals/manke/bog, benkvalitet samt hovar. 7.5 på proportioner samt 7.0 för man & svans. Totalt 7.89

Många kanske fnyser åt en total på  7.89 men jag är jättenöjd.

Hon kanske inte  har den perfekta exteriören men hon kommer säkert bli en perfekt ridhäst med bra gångarter. Sen kommer det säkert hända saker när hon sedan är inriden.... Time will tell.... ;-)

Hur som helst är jag glá i mitt busfrö ;-) 

2 kommentarer:

M A Friman sa...

Lycka till med din fina unghäst.

Jane Hagström sa...

Tack så mycket :-D Ja, det blir spännande att se vad det blir av henne ;-)