söndag 27 oktober 2013

Norgetur

I torsdags for jag och Kristina till Norge för att delta på Östfold´s fältprov i Norge....

Vi kom fram rätt sent på kvällen och lyckades tillslut hitta vår lilla lilla stuga....

Kristina har Korthårig Vorsteh, alltså en kontinental hund men i Norge får de Brittiska och Kontinentala gå tillsammans på prov, vilket passar utmärkt när man vill åka tillsammans :) Vi hade en fin första dag på fälten. Fint väder men tyvärr så dåligt med fågel. Allt vi såg denna gång var en kull rapphöns och två fasaner där tyvärr ingen hund lyckades få till något arbete. Ztorm gick super hela dagen. Hela 75 minuter gick han och fick en fin kritik 5, 5, 6, 4, 4, 4

Söndagen började trögt. Vaknade av regn och lagomt till uppropet stod det som spön i backen! Dyngsura redan innan vi hunnit ut... Men jag är glad att jag inte tog mina ord på allvar det jag sa till Kristina på morgonen.... "Jag tror jag stannar hemma i stugan i stället"...;-)

När vi sedan kom ut i markerna började vädret bli bättre och det kändes som om det kunde bli en bra dag... och det blev det ;-)I Ztorm´s första släpp med en pointerhane tog det inte lång stund innan partiet ropade att "det är stånd!" 
Går upp på höjden som finns på fältet och där ser jag honom i ett fint stånd.. skulle precis be om RES när rapphöns lättar. Ztorm sätter sig spontant och är komplett lugn i flog och skott. 

Vi fick utreda (vilket man gör i norge) och det gick galant. I andra släpp skrämde Ztorm mig massor då han kom ned från en kulle skrikandes och haltandes...... Nu var turen på min sida och han kunde fortsätta sitt släpp helt obehindrat. 

I tredje släpp var vi tillbaka på samma ställe där Ztorm hade sitt arbete. Kan tala om att jag höll hårt i pistolen och upprepade för mig själv att "Nu måste tiden vara slut".... !

I två dagar har hundarna gått i 20 minuters släpp x 3 och det är tufft. Det tar på hundarna och det syns rätt bra om de blir trötta på dessa fält. Och den som tror att det bara är att "hitta" fågel på fält tror helt fel. Hundarna får jobba massor och i vårt parti igår var det bara 3 hundar som fick premie. 

Domaren avslutade oss där efter tredje släpp med att ge oss en 2 AK! Vår första AK premie, både för mig och Ztorm :-) 


Domaren ville ge Ztorm ettan, men i Norge måste hundarna visa RES vilket jag inte hann.... lite lite retfullt men att få en premie är ju bra nog. Resan hem gick lätt!! 

Ztorm fick även igår en fin kritik på 5, 5, 6, 4, 4, 4, 

Fina priser får man i grannlandet :) 

Även en Halvsyster till Ztorm tog 2 AK samma prov, nämligen Tipptoppers A-Foxy Lady. 
Ettan var också nära hos Foxy men även där fattades det lite RES :-) Vi tar det nästa gång! 
Grattis än en gång Birger! 

Inga kommentarer: