onsdag 16 oktober 2013

Diss

Klockan ringde tidigt idag. Dags för jaktprov på Långtora med Ztorm. 
Var lite jobbigt att stiga upp och mina ögon var bra trötta...Blev en vacker dag och min känsla var bra inför provet. Fick gå på fina fält. Fält som passar Ztorm som handen i handsken..

Vi gick i ett blandparti, först 6 unghundar och sedan 6 öppenklassare. Det var fågel i varje släpp och alla hundar hade sin/sina chanser.

Nu var det dags för Ztorm... Han gick ut bra och redan efter en liten stund hade partner stånd långt fram i marken. Domaren sa till mig att "jaga" mig fram vilket vi gjorde och det resulterade i ett fint stånd för Ztorm. Jag anmälde stånd och gick fram. Hann inte skicka på honom innan de nyslagna rapphönsen flög iväg men Ztorm satte sig spontant och var helt lugn i flog och skott....

Domaren tar fram en apport i form av en fin rapphöna. Tänkte för mig själv att "Yes, rapphöns är inga problem för Ztorm" Men aj aj ... det ville sig inte!

Han sökte sig fram till apporten, tänkte ta den men kom tyvärr på andra tankar. Fick två tappra försök att försöka få Ztorm att ta rapphönan innan vi fick avsuta för domaren skulle gå till Ztorm´s partner som även han stod..

Där rök en fetchans!! Känns ju lite surt men det som hände är inget konstigt för jag vet varför det hände. Ztorm är ingen färdig apportör än. Jag har inte fått in kravet till 100%
Så nu blir det till att skruva upp "kravknappen" och hitta på nya svårigheter för att få den att sitta..

Så även om vi åkte ut på "apporten" så känner jag mig nöjd. Han startade bra, fick ett flott arbete och skötte det med bravur... Så, jag VET att det kommer fixa sig sen. Han har tiden framför sig... ;-)

En GS fick pris i mitt parti och det var Zetterjärns Super Ztar som tog en 2 UKL. Grattis till ER!


Inga kommentarer: