onsdag 18 september 2013

Unghästmönstring

Idag har jag anmält Thokkis till unghästmönstringen som blir av i mitten av oktober.

Skall bli roligt att få någon som 'tycker till' lite om min häst. Inte för att jag tror hon är en häst som platsar i toppen men det jag hoppas på är att hon skall få en bättre bedömning än förra gången då hon låg runt 'medel'.

På en unghästbedömning visar man upp hästen, i skritt och i trav när man leder dem (så var det sist när jag var med och tittade) samt så ställer man upp dem så domaren får se exteriören.

Hästarna springer sedan löst för att visa upp sina gångarter.

I det stora hela går det till på det sätter så nu framöver så skall jag se till att hon går ned lite i vikt samt skall vi träna lite på de olika momenten så hon kan det. Det ökar ju förutsättningen att det skall gå bra ;-)

Spännande ock roligt skall det i alla fall bli ;-)

Inga kommentarer: