onsdag 21 augusti 2013

Min unghäst :-)

Har nu haft Thokkis hemma lite över en vecka och det går fantastiskt bra! 

Hon verkar trivas om än det är färre hästar än vad hon är van med. Men eftersom hon skall vänja sig vid människor och med oss så gör det ju ingenting. Hästarna kommer hem från betet så småningom och då blir det fullt igen ;-)

Thokkis är sällskaplig och står gärna vid grinden och väntar på att få bli lite ompysslad. De gånger jag kommer ut till stallet så får hon gå in på gången, bli borstad, och ompysslad. Vi tränar på att lyfta hovarna och annat som är nödvändigt. Hon kommer även springandes till mig när jag kallar på henne i hagen! DET är en skön känsla :-D

Vi har också börjat på att träna lite i paddocken. Vi tränar grunderna för longeringen, lite ledövningar och sen får hon springa lite fritt. Passar också på att träna lite "inkallning" och sen leker vi tillsammans. Hon gillar det mycket och är positiv till att lära sig nytt. Det bästa med henne är att hon är så lugn och fin. Verkar ha ett riktigt bra lynne ;-)

Vi miljötränar lite också. Tar små promenader utanför stallgården och kikar på det som finns att kika på. Dyngstacken, postlådor, soptunnor och besöker fågelvoljären där rapphönsen och duvorna är. Första gången tyckte hon det var lite läskigt men redan när vi var där andra gången så var hon helt lugn.

Ser fram emot när vi kan ta lite längre promenader, men måste vänta till att hon inte är öm i fötterna. Hon har ju inte gått på grus när hon var på Stenholmen och vi har grus överallt! Men jag ser redan en förbättring på 10 dagar så snart kanske vi kan ta våra långpromenader.

Kan också se på 10 dagar att hon gått ned i vikt, hon har en hel del kvar men det går åt rätt håll!

Längtar redan tills jag får åka ut till henne igen.... ;-)


Inga kommentarer: