lördag 27 juli 2013

SKK Utflykt

I morse styrde jag, Meja och Ztorm kosan till Ransäter och SKK´s Internationella utställning. 

Hat inte haft så stor lust att åka, tappade den när Ztorm blev överfallen. Har ju varit lite orolig att han skulle tycka miljön är jobbig med så mycket hundar och folk som skall känna och klämma.....

Men jag är glad att jag åkte för det gick verkligen toppen. Nu fick jag inte CACIB:et som jag önskade men väl ett CERT. Nu uppfyller ju han redan kraven för ett Utställningschampionat om han får sitt första pris i ÖKL, så CERT är egentligen inget värt... CACIB vill man ha för det Internationella championatet.

Anledningen till att han höll inne det var att han inte var tillräckligt hög, det fattades någon cm i mankhöjd! Domaren hänvisade till våra FCI regler och då skall en hane ha rekommenderad mankhöjd på 66 cm! Finns inte ord på vad jag tycker om det. Det främjar ju inte våra GS som jakthund.... för det är väl en jakthund? Har hunden alla förtjänster och egenskaper för att få CK/CERT så skall inte någon cm hit eller dit spela roll.... Dags att ta tag i den frågan tycker jag.

Men även om domaren höll inne CACIB:et  så är den stora glädjen att killen verkligen skötte sig galant! Inga som helst problem med den stökiga miljön med många hundar och människor. Han kunde koppla av på vår filt liggandes på rygg med benen i vädret, hur cool som helst.

Meja & Ztorm myser på filten


Fin CERT rosett fick vi!


Sen fick han som belöning välja en leksak, lite måste man ju skämma bort dem när man är på dessa event ;-)
Han var stolt som en tupp och gick med sin "Noshörning" i munnen under tiden vi kikade runt på området.

Det var mycket varmt idag, många vattenflaskor gick det åt :-) I Ransäter är det dock lätt att köpa dricka och annat matnyttigt, jag gillar Ransäter :-)

Som kuriosa kan jag berätta att jag har varit i Ransäter två gånger tidigare, då med min första Gordonsetter Geisha. 1999 & 2000, senaste gången blev Geisha BIR med CK. Slutade 4:a i BIG finalen tror jag. Härliga minnen :-D

Träffade en kvinna då som vi talade med, hon hade ingen hund vid det tillfället. Idag kom hon fram till oss och berättade att hon skaffade sig Gordonsetter efter att hon träffat oss med Geisha. Hon var nu inne på sin 4:e hund och den äldsta hon hade hemma var 11!


Inga kommentarer: