tisdag 23 juli 2013

Min tjej!

Det var över ett år sedan jag träffade Thokkis sist. Var lite pirrigt att träffa henne igen, man är ju nyfiken att se hur hon ser ut. Om hon har växt något osv. 

Jag visste att Lisen hade berättat att hon var bra tjock, och ja, det var hon ;-) Förutom magen som var lite rund hade hon inte växt så jättemycket. Den största förändringen var nog när jag såg henne förra sommaren..

Hon såg fin ut. Välmående, fin i päls, man och svans. Inga sår eller andra skavanker. Hon gillade påhälsningen för så fort jag försökte gå ifrån henne och ta lite kort kom hon efter.. ;-) Inte det lättaste att få till något vettigt då.

Hon står i en stor flock, räknade som hastigast till minst 14 stycken. Thokkis som är tre år nu är en utav de äldsta i flocken, känns lite konstigt då hon var yngst nyss:))

Känns så härligt att fått ge henne en bra uppväxt, och det märks att hon är mer än mogen att få komma hem och börjas jobbas med. Längtar massor :)))Stenholmen är, kan man väl säga ett av Sveriges största Islandshästcenter. Här finns många islandshästar, och när jag frågade så hade de över 60 hästar i träning!
Lägg där till alla som går i flock, både ungston, hingstar och fölston!


Stora stallplanen

Fölhuset, där vi bodde...


Vi fick ett fint rum, två sängar, tv. Toalett och dusch utanför rummet. Frukost serverades efter överenskommelse med husmor (Lisen). Ett boende värt att rekommendera!

På Stenholmen har de även en liten butik där man kan hitta lite bra hästprylar....


Jag fick även en liten rundvisning där de har unghästarna som skall ridas in. De är på ett eget ställe där allt är gjort för just unghästar. Perfekt anordnat för att minska olyckor och för att det skall bli lättjobbat för dem som jobbar med hästarna. Fina boxar, spolspilta, sadelkammare, paddock/ridhus, anpassade rasthagar osv. 

Kanske kanske kommer Thokkis att tillbringa en månad här på inridning! 

Grunden skall jag lägga själv, men själva uppsittningen och igångridningen vill jag ha hjälp med. Viktigt, viktigt att det blir rätt! 

Men först skall hon komma hem! Vi har planer på att hämta henne 21 september, så det är bara 8 veckor kvar!! Längtar som 17, skall bli så roligt att få börja jobba med henne.... 

Inga kommentarer: