måndag 10 juni 2013

Petit

Här är Peggy, en Basset griffon Venden som är två år och kommit hit för sin andra ordentliga trimning.

När hon kom till mig första gången för 8 veckor sedan såg man knappt att det var en Petit... hon var långhårig som bara den med massor med underull. Hennes första trimning som unghund hade inte blivit ordentligt gjord så vi fick börja om lite. Det tog tid att få av henne pälsen, men tillslut så blev hon en liten "nakenfis". För att få fram en bra päls måste allt bort!! 

Peggy fick en ny tid efter 8 veckor och den tiden var idag. Det hade växt en del och den underull som satt kvar efter första strippningen kom fram och kunde dras bort! 

Det är så magiskt... man ser hur den fina blanka sträva pälsen kommer fram när man får bort underullen som lägger sig som ett tunt bomullstäcke på stråna. Just sådana här jobb är de som är så roliga och spännande.. det blir skillnad och det blir BRA! :-D


Här är Peggy före dagens trimining. Ett tunt lager underull ligger över pälsen...
Det är därför hon ser ganska så "blek" ut... 

Men se här! Nu är underullen borta och fram kommer en sträv, kort och tät fin päls
med fina pigment! 

Här ser man skillnaden klart och tydligt!
Huvud och öron. 
Tv. före trim och den till höger efter. 

Nästa gång Peggy kommer om ca 12 veckor så kommer vi putsa av de längsta stråna för att få igång ett nytt lager som kommer växa fram inunder den päls vi ser idag. På så sätt får man fram en "rullande" päls.

Husse är mållös, han visste inte alls hur en trävhårspäls fungerade. Första gången de kom hade han gett upp hoppet om att Peggy skulle få en fin päls. Men med tålamod och kunskap så går det ;-)

En dag när den är som bäst på Hundvården :O)

Inga kommentarer: