fredag 17 maj 2013

Farväl....

Aska, vår skogsprinsessa jagar nu mer på de eviga jaktmarkerna... 

Hon lämnar ett stort tomrum efter sig. Har svårt att redan nu att vänja mig att inte få höra hennes steg här hemma eller sällskapet i soffan efter att barnen somnat... Många tårar har det blivit den sista tiden...

Aska föddes en den 1 oktober 14:57 och blev den enda tiken bland tre hanar, GLavaRis första kull!
Kullen var mycket efterlängtad och Aska blev speciell för oss redan från dag ett.

Hon var hunden som alla kunde vara tillsammans med, hon gjorde inte mycket väsen av sig. Gick alltid lös på våra promenader och man behövde aldrig höja rösten åt henne... alltid så följsam.

Som unghund var hon inte direkt någon stjärna när det gäller det flotta söket, farten eller stilen, men redan från det hon var 10 månader behandlade hon fåglarna med största respekt. Hon var mycket försiktig, en klok jakthund som visste hur hon skulle behandla fåglarna. Hon gjorde inte oss besvikna...

Hon blev premierad på sitt första jaktprov med en 3:a i ukl, med Jocke som förare och mig som skytt.. Behöver jag säga att lyckan var total??! Vår första avkomma som tog sitt och vår första jaktprovspremie.

Senare fick Aska pris på vårfjället i Norge, en 2 AK. Glömmer det aldrig då jag låg hemma i influensa, jättesjuk. Härligt det var med glädjande besked.

Näst sista starten i skogen Aska gjorde var på Mellansvenskas skogsprov i Älvdalen 2009, där hon tog 2 x 2 ÖKL och blev provets bästa hund. Säsongens första snö kom också denna helg, vilket gjorde att det blev svårt för hundarna att ta sig fram med stora bollar... därav blev söket inte det bästa för Aska så en högre premie blev lite svårnådd.... Tyvärr, annars hade vi nog haft en champion då hon är utställd få gånger med 3 CERT, ett BIS hund och BIS veteran.. senast var förra året då hon fick visa upp sig på MFK´s utställning i Garpenberg.

Känns jobbigt att 10.5 år har gått så fort..... men även om man är ledsen så har hon fyllt ett hjärta med råge av alla härliga minnen vi fått tillsammans.

Vi kommer ta med oss Aska till skogen, bland tjädrarna, vid sjön där hon trivdes bäst. Hon kommer få ligga bredvid sin jägarvän Trixie som även hon är djupt saknad. Där kan vi sedan hälsa på henne under våra jaktdagar och kanske ta en skål och minnas...

Saknar dig Aska.... tack för allt. 


Inga kommentarer: