tisdag 5 mars 2013

Kloklippning

Många tycker det är svårt att se hur mycket man kan ta när man skall klippa klor. Jag har försökt tagit några bra kort för kunna visa er hur det kan se ut. 

Hundar har klor som vi har naglar, den yttersta ytan själva klokapseln som skyddar pulpan som finns inuti.

Klor behövs klippas för att de inte skall gå sönder och skadas. Alla hundar har olika tillväxt när det gäller klor. En del klor behövs klippas varje vecka, en del varannan, och en del var 4-5 vecka.

Tycker man det är lite otäckt att klippa för man är rädd att klippa i pulpan så är mitt råd att ta lite lite åt gången, då ser man när man närmar sig pulpan. Skulle man klippa lite i pulpan är det inte hela världen. Det slutar blöda så småningom och blöder det mycket kan man använda preparat som stoppar blödningen sk. Blodstopp.

Här ser man tydligt kanten till den mjuka delen/pulpan

Långa oklippta klor

Klippta fina klor


Jag får ofta frågan också om "kloslipning". Verkar som om det blivit jättepoppis och visst, i vissa fall kan det vara jättebra att slipa klorna istället för att klippa dem.

Kan vara toppen ex. när man har en hund som är jätterädd för klosaxen och det "berömda" "klicket", då kan kloslipning fungera bra.

Man får också runda fina klor utan vassa kanter, men använder man klosaxen på rätt sätt så kan man även där undvika vassa kanter :-)

Och på tal om kloklippning så kommer dagens första kund nu som skall få sina klor fixade! Inga kommentarer: