söndag 3 februari 2013

Skidtur

Igår kvälls bestämde jag mig för att ta en rejäl tur ut i Gyllbergen med hundarna. Trist att åka själv så jag frågade min kära granne Teresia om hon ville följa med på en tur. 

-Självklart, fick jag till svar. En perfekt början på min födelsedag! 

Vi har talat ganska många gånger om att hon skall hänga med och skida med hundarna eftersom det är en upplevelse och en jätterolig sport. Man kommer ut själv samtidigt som hundarna får motion. Nu brukar Teresia låna hundarna när hon springer.. men att skida och springa har ju sina skillnader.

Perfekt också att ha sällskap då det är skönt att slippa åka med alla tre eftersom de drar rejält! Ingen lek kan jag säga med hundar som vilat i några dagar för mycket!!Men jag tog Pika och Darling så satte jag Ztorm på Teresias lina. Vi gjorde oss redo och jag frågade om hon var klar... - Ja, jag är klar.....

PANG.. och iväg sticker hundarna i ett rasande tempo och det enda jag hör är  - AAAAAAOOOOOOOIIIIIIIIIIIIIIIIII - Häääälp!!! 

Ztorm drar Teresia lätt som en plätt efter spåret och det går fort! Hm, Teresias darriga ben bär henne ändå och efter ett tag så går det rätt ok... tills.. de tar var sin sida om ett träd - TJOPP, så tog det stopp...

Asså, jag skrattade så jag trodde jag skulle kissa i brallan. Teresia skrattade hon också. Det gick bra trots ovana skidben, tolkandes efter ett kraftpaket. Och synen att se henne ligga och kravla i snön för att försöka ta reda på lina, hund och skidor... men jusses vilken födelsedagspresent jag bjuder på :O)

Vi bytte hundar. Hon fick ta Pika, hon är lite riktigt lika stark som Ztorm och då gick det bra :-) Vi for upp till Älgsjön och där tog vi en tur på just sjön. Hur fint som helst. Solen strålade, och vi kunde skida på skaren. Det bar nästan överallt... åh, så underbart. Faktiskt våra jaktmarker!! Synd bara att man inte är ute mer.. men vi vet ju alla varför..

Darling & Ztorm

Teresia & Pika

Pika mojsar sig i snön

Ztorm med frost i pälsen

Glad Teresia :-)

Mor & Son

Trötta & nöjda tjejer efter turen :-) 
Brasan är favoritplatsen när det eldas!En härlig tur, längtar redan tills nästa gång. Det är sådana här dagar som gör livet extra njutbart. Teresia fixade premiärturen med bravur om än med lite skräckblandad förtjusning. Nu hoppas vi bara att det kan komma lite mer snö så det isiga försvinner för då blir det bättre skidåkning.

Får se om jag får med henne fler gånger :-) 

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag och Tellus gjorde en "varsin sida trädet med lina emellan" i Funasdalen. Det tar verkligen tvärstopp! : )

Jag hänger gärna med nästa gång ;)

Kram
M