tisdag 11 december 2012

Leksakshund :-)

Det finns riktiga leksakshundar!

Söta söta Maja på 8 månader är typiskt ett exempel på detta. Hon fick idag sitt första hela SPA med både klipp & bad. Hon skötte sig utmärkt. Maja har klippt sig några gånger hos mig från 12 veckors ålder så att både bli badad och fönad var inga som helst problem för henne:-)


Redo för fönen :-)


Färdig :-)

Vi klippte bara "topparna" på Maja som har en kanonpäls som inte tovar sig. Runda fina tassar och med lite bus i ansiktet. Matte vill gärna behålla det "valpiga" ett litet längre tag :-)

Har också hunnit med två blandisar till. En med hela "kitet" klipp & bad medan den andra bara ville ha klipp.

Analsäcksinflammation

Ibland får jag också vara lite utav djursjukvådare då en del hundar har lite olika åkommor. Idag hade en utav hundarna en analsäck som hade gått sönder. Skönt att ha ett bra samarbete med Falu Djursjukhus så jag kunde råda rätt hur matte/husse skulle göra.

De fick såklart sätta tratt/lampskärm på och ringa Vet. i morgon. Att det går hål på analsäckarna beror oftast på en inflammation i körtlarna bredvid anus. De töms i normala fall när hunden bajsar men ibland kan man behöva hjälpa till att tömma dem. Tecken för att en hund har problem kan vara att den åker "kana" på baken, slickar och är irriterad. Ibland tömmer hundarna själv sina analsäckar och ni som känner igen det vet att det också luktar pyton!

Jag får många frågor på Hundvården om jag tömmer dem, men jag har valt att överlåta det till veterinären istället. Skulle jag tömma dem på en hund med inflammation så kan man ställa till det istället för att det skall bli rätt.

När det går hål på en analsäck kan veterinären ge en bakteriedödande salva i såret, samt kan hunden behöva gå på antibiotika.

I morgon väntar pudelklippning och förberedelser inför helgens äventyr på Stockholm Hundmässa!

1 kommentar:

Eva sa...

Åh vilken sötnöt till hund! Lycka till i Stockholm i helgen. Kramizar