söndag 4 november 2012

En till!

Denna helg har jag och Ztorm tillbringat på Långtora & MFK´s fältprov. 

Vi hade tur med vädret hela helgen, ingen nederbörd vilket vi var lite smårädda för så här sent på året. 

Lördagens start hann vi med om så mycket. Ztorm hade sina släpp på gräsfält, stubben och i det "berömda skafferiet" som jag har berättat om tidigare... 

I Ztorms tredje släpp gick vi mot Alfs ES tik Daisy. Såklart fick vi släppet precis vid ett utav de fågelrika skafferierna. Vi hann inte mer än släppa hundarna så kom stöt på stöt, har aldrig sett så mycket fågel på ett och samma ställe förut!... MEN båda våra hundar Daisy & Ztorm respekterade fåglarna galant. Det var svettigt, spännande och pulshöjande till max! Såklart också väldigt roligt!

De var så duktiga och det kändes ganska så gött att se på när Ztorm satt i lugn & ro när alla dessa fasaner flög över hans huvud.....

Daisy lyckades med ett arbete efter ett tag. Jättefint stånd, bra resning och komplett lugn i skott & flog. Daisy tilldelades en 2 Ukl. 

Ztorm fick vila en liten stund efter det släppet för att sedan få några minuter innan vi avslutade. Han tog sin chans och ställde sig i ett stånd, reser lite oprecist och är komplett lugn i flog & skott. Fasanerna är luriga och jag är riktigt nöjd över hans prestation. Ztorm tilldelades en 2 UKL. 


Söndagen

Idag var Ztorm lite mer taggad att komma ut i marken, vilket resulterade att han var lite egenrådig i första släpp. I andra släppet går han fantastiskt på ett stort fält i kontakt med mig. Förväntningarna var ganska höga till tredje släpp då jag visste att vi skulle in till skafferiet igen... 

Vi hann med ett släpp där utan att komma i fågel, det var tätt och Ztorm jobbade på bra. Så vi fick även ett fjärde släpp. Tyvärr så valde Ztorm att jaga på lite egen hand och fick avsluta dagen. Klart att man bli lite förbaskad precis då, men i det stora hela har jag en hund med en enorm jaktlust och när den kan kontrolleras till 100% så vet jag att han kommer bli ännu bättre. Så i det stora hela är jag supernöjd.Nu blir det inte några fler starter denna säsong. Eventuellt kanske det blir några starter i Ukl tidigt i vår. Men sammanfattar man hösten så har Ztorm tre premier på 5 starter, känns fint. 

Stort TACK till alla inblandade som arrangerar dessa prov, det är tack vare ER som vi kan få möjligheten att premiera våra hundar. 

Kika gärna in på Mellansvenskas hemsida för att se resultat och bilder! Maud som är webbmaster gör verkligen ett toppenjobb!1 kommentar:

Sofie sa...

Vilket flyt! =)
Stort Grattis <3
Kram