Kritiker

Kritikerna för Bolunda & Långtora har kommit.

 

Bolunda - Lars Olander GSH GLAVARIS DV ZTORM SE35638/2011 Äg och för Jane Hagström Jagar av anvisad mark i en kraftfull galoppaktion, får med sig det mesta av den anvisade marken. Stöter en fasantupp där han befinner sig långt bort men dock ej ur hand, tar en kort bit efter och kallas till ordningen. Visar här att han har ett stort format. Senare under dagen jagar vi i hagmark med tätt nässelbestånd där han anpassar formatet efter terrängen. Fattar stånd, avancerar och reser och är helt lugn i flog och skott. Fortsätter dagen i samma intensitet. 1 UKL HP

 

GSH GLAVARIS DV ZLATAN SE35639/2011 Äg och för Carina Larsson Mycket bra fart och stil i en vägvinnande galoppaktion. Stånd i tät hagmark, avancerar villigt men fågeln har löpt undan och han får ingen fågel på vingarna. Avslutar dagen med att fatta stånd där jag ser att partnern också står. Båda förarna får chans att avveckla situationen, båda hundarna går djärvt på en rapphönskull Zlatan går efter men kan stoppas på ett rimligt avstånd. 3 UKL

 

Långtora - Walter Muland

GSH GLAVARIS DV ZTORM SE35638/2011, äg Jane & Joakim Hagström , Borlänge, för Jane Hagström Jager i stor fart och fin stil. Söket blir noe ödelagt på grunn av makker. Ny makker blir satt på, men er litt opptatt av å kontrollera. Senere går Ztorm seg gott opp. Masse fågel och er lugn i alle oppflog. Hög intensitet i söket. Stånd, reser djervt, noe oprecist, på order. Lugn i oppflog och skott. 2.pr UKL.
På Långtora startade även Anette kullsyster Iza (Se bild).
Det var hennes första gång på fält så lite vilsen var hon. Men de har nu gjort sin fältdebut så jag hoppas att vi får se mer utav dem där!

 

Etiketter: valpar jaktprov

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter