tisdag 7 augusti 2012

Tandsten, klipp & bad

Så är ännu en dag till ända...

Haft många hundar på hundvården i dag. Närmare bestämt 7 stycken! Det blev blandad kompott idag med klippning, tovutredning, bad, tandsten, puts av nos & tassar och en nedrakning med lite specialklippning.

Alltid lika härligt att träffa er alla! 

Bl.a kom Bernen Sennen killen som behövde få sina tänder fixade tillsammans med sina två kompisar. Vi tog lite tandsten som behövde tas bort. Han var jätteduktig fast det var första gången. Matte var med som stöd. Duktig var han också att sitta på trimbordet. Inte varje dag en "stor" hund vill hoppa upp själv, men den här killen var så van vid att sitta på trimbordet då han ställs ut en del och då måste ju pälsen skötas :-)


Izabell, en trogen pudel stammis kom för att få sin nos och sina tassar fixade emellan sina klippningar. Att bara ge en puts kan göra så hela hunden ser klippt ut igen och ger ett fräschare intryck. Dessutom är det praktiskt att få bort håren på tassar och nos där det lätt blir lortigt annars.

"Jag hörde något" :-)

Även lilla Harry fick sig en ny frissa idag. Vi rakade kroppen och sparade lite lite fanor på benen och bak i "byxorna" då Harry inte klarar av att bli rakad bak för han får klåda. Och sparar man lite baktill blir det snyggare att spara lite runt om så frisyren harmoniserar.Han har även lite special vid öronen. Vi sparar lite extra hår från hjässan som hänger ned för att få till en fin look. Harry är nämligen jätteallergisk mot ALLT (kvalster, gräs, hund mm) och får klåda i perioder och då brukar en del päls försvinna :-(


Tack för en fin fin dag!

Inga kommentarer: