söndag 26 augusti 2012

Jaktprov

Sent på fredagskväll anlände jag och Ztorm till Svenska Ljördalen där vi skulle husera med goa vänner innan lördagens start på jaktprovet på Gordon Castle som ligger i Norska Ljördalen....

Stugan vi bodde i var hur flott som helst, ett riktigt palats! Vi hade gott om plats och alla vi 4 hade egna  sovrum! Tydligen en privatperson som hyrde ut.. tackar för det :-))

Hade inga direkta förväntningar på provet. Man hoppas ju alltid så klart men med en hund som går stort och har liten erfarenhet av fågel på fjället så är jag sjukt nöjd hur dagen slutade! Ljördalen är också känt för sin rika fågeltillgång.. mycket fågel brukar det vara. Vi hade lite sämre över lag i partierna igår än mot vad de hade i fredags då det var mycket fågel. Men gårdagens antal på ca 30 får man väl ändå vara nöjd med?!

Ztorm fick tre släpp, i första gick han ett fantastiskt medvindssök, tyvärr stötte han ca 4 ripor och tog sig en tur efter. Han kom tillbaka, stötte en till ripa och kunde roas. Andra släpp gick han fin fint och i tredje stötte han upp några ripor till med partner som var en bit ifrån.. han kunde stoppas och sedan skickas på ut i sök igen.. söker ut tar ett stånd ripa lättar och jag får skjuta till domarens order - Skjuuut!

Skrattar för mig själv.. tja, det där med att gå med startpistol när man för hund på jaktprov är jag inte så van med. Oftast är man så inne i vad hunden gör att det är så lätt att glömma att skjuta....

Men... det gick så bra och Ztorm fick sig en 2: UK!! 

Ztorm

Att vara i Ljördalen på prov kan verkligen rekommenderas. Bra service och fina marker med (oftast) bra med fågel. Från Borlänge har jag endast 25 mil dit, så det är mycket närmre än att åka till ex. Bruksvallarna.

Fler hundar tog också pris igår, Idrefjällens Zamba med Stefan Nordin vann vinnarklassen med tre fågelarbeten! 1 VK - STORT GRATTIS!!

Stefan & Zamba
Halvsyster

Träffade även Tipptopper´s A-Mia som är en halvsyster till Ztorm. De har samma far, Sundowner´s Vain. En trevlig tik som jobbade på bra, tyvärr utan premie..

Mia

Zlatan startade även han på fredagen, tyvärr blev det lite för mycket fågel för honom för att kunna hålla sig i skinnet denna dag.. Bara att ta nya tag!

Carina med Zlatan & Ztorm

Upprop på Gordon Castle


Vackert :-)

Domare: Björn Dahl

Nu tar vi nya tag till helgen med träning i dagarna tre i Ljördalen/Gordon Castle ! 
Skall slipa lite till på min "oslipade diamant" som domaren sa ;-) 

Inga kommentarer: