torsdag 12 juli 2012

Lampskärmen på!

Stackars Aska. Hon blev med lampskärm igår vid middagstid.


Hon hade helt plötsligt fått ett stort våteksem vid svansroten! Hon har aldrig haft det förut men kvällen innan så var hon och husse och gick långpromenad i hällregnet...

Då passade bakterierna på att gro... Antagligen för att hon gick och la sig i bädden över natten inte helt torr.

Hon fick en skärm så hon inte skall komma åt såret samt att jag rakade rent så hon fick fria sårkanter. Eftersom jag såg det i tid behöver jag nog inte ens ha på något utan det läker utav sig självt om det får vara ifred. Ibland behöver man hjälpa till med något desinfektionsmedel typ alsol/sprit som gör att såret torkar ut. Det finns också en del preparat som går att handla hos ex. veterinär som är till för våteksem.

Våteksem eller Sk. Hot Spots gör väldigt ont på hundarna och sprider sig snabbt om det får fäste. I många fall kan tom antibiotika behövas. Ibland kan också hunden få det utan att man kan finna någon bakomliggande orsak.

De flesta hundar som drabbas är hundar med tät päls med underull. Den pälsen är tjock och blir oftast lite fuktig efter bad, regn eller utevistelse. Ett våteksem syns ganska så tydligt då det blir varit, kladdigt och blött. Hunden ligger och slickar och det kliar. Det finns massor av information på internet och så även bilder om man vill se hur det ser ut. Sök bara på våteksem/hotspots + hund så kommer det fram en del.


Många hundar kommer nog bli drabbade nu med tanke på vädret så håll gärna uppsikt på er hund! 


Här hemma regnar det massor och i te en enda ljusning syns i sikte. Börjar bli riktigt trött på det här nu...saknar solen och värmen.

Inga kommentarer: