måndag 23 juli 2012

Gula Hund


Idag hörde jag på radion för första gången om "GULA HUND". En kampanj om att lämna den hund som bär en gul rosett, scarf, sele eller liknande sak av gult -ifred. 

Ett tecken som som gör att andra ser att hunden behöver utrymme och inte vill vara tillsammans med andra hundar. Orsakerna kan vara att hunden är sjuk, är under utbildning, rehabilitering, har det jobbigt med andra hundar osv...

Min första tanke var faktiskt "Vilken bra idé" Jag kan många gånger känna att jag skulle vilja ha en skylt hängandes på min hund att den inte får/behöver hälsa på andra hundar så visst gillar jag idén. Det är ju inte alltid man har lust eller tid till att förklara VARFÖR så ett litet gult tecken är ju enkelt att bära om man vill förmedla ett budskap.

I hästvärlden t.ex har man alltid använt en röd rosett i hästens svans som ett tecken att man skall hålla sig på avstånd då den kan sparkas. Så varför inte visa hundfolk en gul rosett?! 

Det finns mer information om "GULA HUND" på hemsidan www.gulahund.se för er som vill veta mer. De finns även på FB. 

Inga kommentarer: