onsdag 25 juli 2012

Gårdagens :-)

Det som är tjusningen med att vara hundfrissa är just att få skapa och "göra om" och igår var det Kim, Golden som fick sig en Total Makeover :-)

Det är inte alltid man får raka ned en hund som egentligen skall vara pälsad, men ibland så gör vi det för hundens bästa.

Kim är en Golden som älskar att ligga i "badet" och ni som inte vet är en Goldenpäls tjock med underull som gör att hunden tar lång tid på sig att torka vilket i värsta fall kan ge upphov till våtexsem eller sk. Hot spots som jag skrivit om i tidigare inlägg. Han är också kastrerad vilket gör att de får en mer jobbig päls, oftast med mer päls och mycket underull.

Sagt och gjort, detta blev resultatet av klipp & bad :-) Jag sparade lite behäng för att behålla lite av Goldenstuket, så om några veckor när pälsen börjar på att växa igen så jämnas övergångarna ut och han kommer se jättefin ut.
Det var en lycklig matte & lycklig hund som lämnade GLavaRis Hundvård tillsammans, hur nöjda som helst :-))

En annan charmör som besökte mig igår var Larsson, en Puff som behövde putsas till lite grann. Han har en otroligt tunn och fin päls helt utan underull.


Idag fortsätter vi skapandet på Hundvården!

Ha en fin dag!

Inga kommentarer: