tisdag 5 juni 2012

Spets


Sammy kom på besök idag. Det är en Japansk Spets som ville bli kortklippt då han inte gillar värmen.

Sagt och gjort så fick Sammy genomgå en liten förvandling och inte var han ledsen för det inte, såg faktiskt ut att trivas på trimbordet;-)

Sammy klipptes & borstades ur  innan badet. Att bada en hund som har mycket underull gör jobbet mycket tråkigare och jobbigare när det är dags för att föna. Dessutom blir pälsen lättare ren när schampot kan komma åt alla strån.

Två timmar tog det för Sammy för att få sin sommarfrissa. Trodde faktiskt det skulle ta upp mot tre timmar men underullen lossnade väldigt lätt så det blev inte så mycket borst och då sparar man tid.
Sammy såg nöjd ut när vi var klara och husse blev glad att åter igen se Sammy som en 'Säl';-)

Lite fakta om Spetsen....

Spetsen är en stor hund i litet format som har en stor familjekänsla. Den är glad, vaken, pigg och arbetsvillig. Pälsen är en sk. Strittpäls, utåtstående med underull. Den är relativt löttskött om man ser till att borsta ur underullen ända från botten en ca gång i veckan.
Länk till deras hs www.japansk-spetsklubb.se

1 kommentar:

Miranda sa...

Att du inte färgade håret rött på honom, då hade han blivit en finsk spets =)

I övrigt håller jag på att smälta mitt storfrämmande som kommer till veckan...kan inte fatta det. Har sovit typ noll timmar i natt!!! Mår till och med illa :-/ Vem det är kan du läsa på min sida ;-) Ha en fin nationaldag du o dina ♥