onsdag 27 juni 2012

Min första hund....

Året var 1989 och jag var 11 år... 

Jag skulle få en hund, en dvärgpudel den sommaren vi slutade skolan. Lyckan var total!

Han blev att heta Chick, men hans riktiga namn har jag bara mina aningar om tyvärr. Har forskat en del på SKK´s Hunddata och jag tror mig veta men helt säker är jag inte så det får bli osagt.

Han var en livlig krabat, hur busig som helst.

På besök hos uppfödaren för första gången...

Chick kom hem till oss dagen efter min examen från 6:e klass. Och inte en dag blev sig lik med en busig valp i huset. Han gjorde verkligen allt han inte fick göra ;-)

Men det var en härlig och lättlärd krabat om än det var lite jobbigt för en 11 årig tjej ;-) Jag lärde honom att söka, han var en klippa på det och sen lärde jag mig det jag lever på idag, nämligen pälsvård!

Intresset för pälsvården startade ju med att jag köpte Chick. Jag fick lära mig att ta hand om honom själv, allt ifrån att bada, föna, kamma, klippa klor osv. Jag hade hjälp att klippa honom då jag var så osäker och hade andra "pudelvänner" som var experter. Men jag var med varje gång och sög åt mig av kunskapen att frisera....

Jag ställde ut Chick en del också och det gick ganska bra. Kommer i håg att jag hade mina HP rosetter på väggen :-) Det var väldigt lärorikt men jag minns att jag kände mig ganska så liten där ute i ringen...

Utställning i Nora

Det var en underbar tid med Chick och jag lärde mig massor. Tyvärr så fanns inte den tiden vi var tvungna att ha så vi omplacerade honom när han var några år. Jag gick i skolan som tog all min tid, och sen hästarna som jag ägnade mig åt på fritiden, samt att min mamma precis var i startgroparna med sitt företag. Så det bästa för killen var att få ett nytt hem, ett tungt beslut men det enda rätta. 

Han väcker härliga minnen, och jag skall faktiskt erkänna att jag någon gång skulle vilja ha ett svart bustroll igen :-) Fast då modellen större!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Meeen så söta Ni var :-))
En viktig lärotid att få lära sig ansvaret för en annan levande varelse i tidig ålder OCH det gav mersmak !!

Jane Hagström sa...

:-) Tack, tja. Det var ett antal år sedan men jag minns det som igår :-)) Det var en underbar tid och JA det var verkligen mersmak!!