tisdag 19 juni 2012

En olycka....

händer så lätt!

Igår var det måndag igen och jag kände mig extra mosig efter helgens monterpass på Sportfältet.

Startade upp med att klippa vid nio som vanligt, och så rullade det på tills klockan var strax före tre på eftermiddagen......

Skulle ut med hundarna på gården så de fick leka lite och jag njuta av en stor kopp kaffe innan nästa hund skulle komma.

Men jag hann inte njuta länge av mitt kaffe. Darling var snabb in i vedboden och snodde åt sig en bräda och jag hann inte med att säga till henne att låta träbiten vara...

Darling gjorde sig illa och skrek något så hemskt! Slog sig med tassarna över huvudet och lät fruktansvärt. Hon for till mig och blev jätterädd.. blodet rann och jag var tvungen att titta henne i munnen..

Ett stort hål längst bak, precis bakom sista tanden! 


Hann knappast tänka utan satte in Ztorm i bilen, tog körkortet och åkte till veterinären. Väl hos veterinären var Darling lugn och det hade slutat blöda. Eftersom det är svårt att sy i munnen så tyckte de att vi skulle avvakta lite och se hur det utvecklades..

Jag hann med hunden som skulle komma på eftermiddagen om än det var väldigt stressigt. Var klar strax före 18 och gick upp och tempade Darling.. ja, hon hade feber och ögonen hängde samt att hon hade börjat svälla i och runt ögat på samma sida som skadan skett.

Hämtade Elias på dagis och Jocke på jobbet så vid strax före 20 var vi på Falu Djursjukhus. Darling hade jätteont, kändes inte roligt att se henne med sådan smärta!

Vi fick vänta en stund då de hade många patienter som behövde snabbare vård. Väl när det var vår tur så kom veterinärerna överens om att ge henne lugnande och gå in och kolla upp såret. Darling följde med tjejerna och jag fick vänta....

Såret blev sytt, förutom en liten öppning ut i fall det skulle behöva komma ut något var eller så. Och veterinären berättade att hon slitit av en muskel!! Det var alltså den "köttbiten" som hängde ut genom såret..

Stackars min fina :-(

Efter smärtstillande och antibiotika så tyckte Darling det var skönt att få komma hem igen och lägga sig i soffan. De övriga fyrbenta medlemmarna tyckte det hela var väldigt konstigt.


Hoppas nu bara att vi slipper komplikationer och att Darling repar sig fort!

Så hädanefter blir det grind in till vedboden! Inga mer pinnar, vedträn eller plankor för mina hundar!

En olycka händer så lätt....

Tack till Falu Djursjukhus och Lisa som tog hand om oss igår! 


5 kommentarer:

Meg sa...

Stakar liten.
Masse god bedring!

Jane Hagström sa...

Tack snälla Meg;-)

Jane Hagström sa...

Tack snälla Meg;-)

Eva sa...

Oj vad otäckt, men det verkar ha gått bra trots allt. Kramar till er

Miranda sa...

Oj, vad otäckt!!! Tur att det gick bra! En farbror här i byn var och jagade älg med sin hund för två år sedan. Under ståndskallet skrek hunden till atav bara det och kom tillbaks till husse. På kvällen svall huvudet upp och husse mistänkte en älgspark, men hunden blev sämre och sämre, så dom åkte till vet. Fick penicillin. Hunden blev bättre, men då dom slutade med penicillinet, kom svullnaden tillbaks. Han åkte in igen, hunden röntgades och det hittades en 20 cm lång trästicka som hade gått in via munnen (förmodligen under skallgång) och ända ini bogen!!!! Stickan togs bort och hunden mår idag hur bra som helst..Ja, vad som helst kan hända, man skall visitera hundarna efter en jaktdag. Trevlig midsommar önskar jag dig och dina och vovvarna ♥ Varma kramar från oss i Högland ♥ P.S Visst har du sett banner till din hemsida från min? Som tack för halsbanden ;-) D.S