söndag 6 maj 2012

Zvante

Igår gjorde Zvante (Darling + Vain) utställningspremiär på Fellesutställningen i Norge, Oslo

Det var inte bara premiär för Zvante i ringen utan även för husse Jarl som visade honom. Stor Eloge till er som visade honom på en sådan stor utställning! Utställningen brukar ha runt 2-300 anmälda hundar i grupp 7!

Mer info om Fellesutställningen finns här >>>

Det gick jättebra för Zvante och han fick Excellent i Juniorklass 1 Konk.  Inget CK blev denna gång. Domaren önskade lite mer utav presentationen, men vad spelar det för roll när det är första gången på utställnig??! Grattis säger vi :-)

Domare var Erik Petersen från Danmark. Här kommer lite av kritiken som jag lyckats läsa mig till....

"Välbyggd 12 månaders hanhund. Välskuret huvud som kunde haft något längre nosparti. God hals, fina ögon. Bra kors, bra bröst för åldern, bra vinklar fram och bak, tassar Ok, fina färger & päls. Vägvinnande rörelser"Zvante i Bruksvallarna VT-12

Liten förklaring ang. kvalitetsbedömning

Kvalitetsbedömning innebär att hunden tilldelas pris för sin exteriör och mentalitet i jämförelse med rasstandardens krav, utan hänsyn till övriga hundar som deltar i klas- sen. Därför kan flera hundar tilldelas samma kvalitetspris. Kvalitetspriserna är Excellent, Very good, Good, Sufficient eller Disqualified samt omdömet Cannot be judged. Även HP och CK är en kvalitetsbedömning.


Excellent (utmärkt)
Hund som mycket väl motsvarar rasens standard, och som presenteras i utmärkt kondition, visar ett harmoniskt välbalanserat temperament, håller utmärkt klass och har en utmärkt helhet. Dess utmärkta kvaliteter i förhållande till rasidealet tillåter att domaren kan bortse från smärre detaljfel. Hunden måste ha tydlig könsprägel.

Very good (mycket god)
Hund som väl motsvarar rasens standard, som är välbalanserad och i god kondition. Smärre fel kan tolereras, men inga som negativt påverkar helhetsintrycket. Denna bedömning kan endast ges till en hund av mycket god klass.


Good (god)
Hund som motsvarar rasens standard och vars exteriöra fel är av mindre framträdande karaktär.

Sufficient (godtagbar)
Hund som motsvarar rasens standard men som inte har rasens alla karaktärsdrag eller har bristande fysisk kondition.

Disqualified (diskvalificerad)
Tilldelas hund som i ringen visar aggres- sivitet eller typiskt flyktbeteende eller har sådana anatomisk defekter att de väsentligt påverkar hundens hälsa och sundhet. Tillde- las också den hund som är exteriört otypisk eller har för sin ras diskvalificerande fel eller är kryptorchid.

Cannot be judged (kan inte prissättas – KEP) 
Hund, som visas i sådant skick att domaren inte kan bilda sig en säker uppfattning om dess kvalitet, kan i undantagsfall tilldelas omdömet Cannot be judged (KEP). Exem- pel på detta är om hunden har uppenbara brister i uppvisnings- och ringkultur (såsom ovana vid koppel eller valpigt temperament) eller visas i dålig kondition (är överdrivet mager eller fet). Detsamma kan gälla en så nyligen trimmad hund, att domaren inte kan göra en säker bedömning av kvaliteten på hundens hårlag. Vidare kan en hund på grund av skada visa upp sig så illa, att dess rörelser är svårbedömda.

Texten hämtad ifrån SKK´s broschyr Regler & bedömningsgång i sammandrag
1 kommentar:

Miranda sa...

Vilken snygging han är! Är det inte så att dom skall gå i jaktklass för att kunna erhålla CK/CERT? Så är det i alla fall i spetsklubben. Kolla in min sida, får du se vad min sambos kusin hittade i helgen på en promenad...