fredag 11 maj 2012

Vill ni ha ben?

Ja så lyder frågan till mina kära!


Det är en av höjdpunkterna här hemma förstår ni. Ställer jag frågan blir de lätt lite stolliga;-)
De får inte jämt ben utan det blir när jag tycker det är läge för det. Bra för att stilla tuggbehovet och för att hålla igång tänderna så det inte bildas så mycket plack och tandsten:-) Är ju också bra att ge dem när de har lite tråkigt... (har bara regnat här hela dagen)

Det kanske låter lite konstigt men jag är inte så jätteförtjust i att hundar tuggar ben o allt dyligt som finns ute i handeln till hund. Är ytterst försiktig hur de tuggar och vad de sätter i sig då jag en gång för många år sedan höll på att förlora en utav mina hundar just pga att hon hade tuggat ben. Det var inte stort men satte sig helt fel i halsen......

Det var nära ögat den gången och vi hade tur... Fick då också veta i från veterinären att det tar tid för hunden att bryta ned ett ben till att det kommer ut igen. Tarmen får jobba länge.

Så efter det får bara mina hundar ben med rejäla mellanrum och bara när jag är hemma och har uppsikt på dem. Skulle aldrig lämna dem ensamma med ben för att som många gör 'ge dem lite sysselsättning' medan matte och husse är ute på ärenden.... Fy bara tanken på vad som kan hända ger mig rysningar..

Visst, det skulle ju vara höjden av otur OM det skulle hända något men den risken vill inte jag ta. Hundarna är mitt allt;-)

På tal om veterinär så var jag med Ztorm till veterinären för att ge honom ettårssprutan som jag visst hade förträngt! Tiden har bara rusat iväg den sista tiden så jag har helt glömt bort det. Men nu är det fixat så nu är det bara att 'tuta & köra' ;-)

Snart början Hockeyn...denna gång möter Sverige Ryssland....DET blir spännande!

Ha en skön fredag;-)

2 kommentarer:

Meg sa...

For en fantastisk herlig gjeng!
*smelt*

Jane Hagström sa...

Tack Meg. Trevligt att du följer min blogg;-) önskar dig en skön helg!