måndag 14 maj 2012

Islandshästen

Gudarnas häst... 

jag håller med, det är något magiskt med dem... ... så vackra och rör sig så flott :-)

Lovade någon bild tidigare från Hingstvisningen vi var på i Linköping i april. Tyvärr fotade jag inte själv, men min vän Susanne fixade det med bravur så jag får njuta av hennes bilder som jag har fått tillstånd att få visa på min blogg till er :-)

Haleggur från Hyndevad

En jättevacker hingst som rör sig lika smidigt som en katt.. brunskäck med massor av utstrålning. Haleggur blev Sveriges högst bedömda hingst 2010 med 8.33 för exteriör och 8.45 för ridegenskaper. Totalt 8.41 med en BLUP på 116
Haleggur är efter Hrafnfaxi fra Vestra-Geldingaholti och undan Yr fra Yxarygg 
Man kan läsa mer om Haleggur på www.haleggur.com  


Kraftur frá Bringu

En annan hingst som får en att hämta andan lite är hingsten Kraftur som gjorde lite av succé på Hingstfestivalen. Han har två gånger bedömt med 8.22 för exteriör och ridegenskaper på 8.86 som han fick 2004 på Landsmót. Totalt då slutade han på en totalbedömning på 8.55 (exteriör 8.08) 

Kraftur är efter Hingsten Gustur frá Holi (ext. 8.13 rid 9.01) och Salka frá Kviabeck. 

Läs mer om Kraftur här www.kraftur.se 

Kan också tillägga att Gustur frá Holi är min Thokkadis farfar och har lämnat flera fina avkommor.

Susanne besökte även Gröna Gångens Islandshästar för någon vecka sedan och gav mig dessa fina bilder på Diva & Ypsilon. Ypsilon visades även han på hingstvisningen, en otroligt vacker häst.. en sagohäst. Diva är ett ungsto som jag bara har fastnat för lite smått :-))

Ni kan läsa mer om dem och deras fina hästar på www.gronagangen.se 

Ypsilon


Diva född -10

Kan aldrig titta mig mätt på dessa fina hästar.. visst håller ni med? 

2 kommentarer:

Unknown sa...

Åhhh....jag blir andlös....Ypsilon har alltid varit bland det vackraste jag sett men allaihopa får mog att tappa andan :-))))

Sofie sa...

Oj, ögongodis!!!
Så underbara :-)