lördag 12 maj 2012

Huggorm!

Läser i tidningen idag om huggormsbett...


Foto: Cornelius Poppe

Fy, ännu ett av sommarens/höstens otyg..

Man har alltid hört att "blir hunden biten så skall man ge Kortison"!

Och i alla år jag har haft hund har det funnits en burk med Kortison, ut i fall att. Lika så när vi är i skogen och jagar på hösten då man kan vara låångt ut i marken när olyckan dyker upp. Då har det känts tryggt med vetskapen att man har med sig medicinen.

Men nu behandlar man inte huggormsbett med Kortison utan man behandlar hundarna med smärtstillande och dropp i första hand.

En del hundar kan dock behöva behandlas med ormserum som ges utav veterinär. Den är komplicerad men kan rädda den mest medtagna hund. Behandlingen är dyr, upp emot 6.000:- kr kan den kosta så det kan vara bra att höra med sitt försäkringsbolag att just din hundförsäkring täcker upp en sådan behandling. Jag har mailat mitt nu så jag vet, ut i fall olyckan skulle vara där!

Det gör mycket ont för hunden att få sig ett huggormsbett så att hålla den i stillhet är mycket viktigt tills man kommer till veterinär för vård. Alla hundar reagerar olika på huggormsbett, men oftast kan allmäntillståndet bli påverkat ett tag efter bettet. Det gäller att vara observant!

Hoppas slippa se dessa slingerdjur i sommar/höst!

1 kommentar:

Miranda sa...

Gå in på min sida o gissa ;-)