Längesedan!

Ztorm 12 månader Ztorm 12 månader

Dags för en uppdatering om vad som händer hos oss :-)

Nu var det längesedan vi uppdaterade "kennelsidan". Tiden rinner iväg man hinner liksom inte med allt man vill ibland :-) Men nu skall vi försöka ge er en liten uppdatering.

 

Norgeträning I februari var vi över en sväng till Norge på fjällträning. Vi åkte tre tjejer i lag på den Norska Gordonsetterklubbens tjejträff. Vi hade det supertrevligt tillsammans och vi fick två fina dagar på fjället. Nja, lite ljuger jag nu för det stormade ganska så rejält så vädret hade kunnat varit bättre. Men vi fick komma ut, både Ztorm och jag. Zlatan, Ztorms bror var också med vilket var jätteroligt.

 

Fjällträning
V. 10 var vi upp till Bruksvallarna för lite träning på fjället. Vi hade med oss Zvante och husse Jarl. Zlatan var också med. Jag tog med mig Darling & Ztorm och förhoppningen om några fina dagar till fjälls var stor. Vi fick endast en enda riktig bra situation med oss hem tyvärr. Vädret var än en gång skit. Det stormade i flera dagar samt att det kom nederbörd vilket gjorde att det var jobbigt för hundarna i marken. Typiskt när man verkligen får komma iväg mellan jobb, barn och andra måsten. Tanken var ju att toppa formen för Sälenprovet veckan efter....


Sälenprovet
Och så kom helgen jag och Jocke fick vara barnlediga för första gången på väldigt länge. Det blev inte så mycket njuta då jag var Kommissarie och Jocke tävlingsledare, alltid mycket att göra inför prov.


Många anmälningar blev det och sammalagt hade vi ute 5 partier över helgen. Vädret var ok, bortsett från blåst under lördagen.. Vi startade Darling i Ökl och Ztorm i Ukl, premiär för dem båda. Darling gjorde det bra, men jag tyckte på någotvis att hon gick inte till 100% vilket visade sig veckan efter då vi uppsökte veterinär och då visade det sig att hon hade en urinvägsinfektion! Man känner sina hundar väl!! Hon hade precis löpt färdigt innan Sälenprovet och i samband med löp kan de lätt dra på sig en infektion.

 

Ztorm gick fint under helgen, man fick en liten tår i ögat. Killen har potensial, vilket känns otroligt spännande inför kommande höst.
Startade även Ztorm i Bruksvallarna i slutet av mars. Tyvärr blev det ingen premie denna gång heller. Fåglarna var svåra för unghundarna, lätta och inte alls samarbetsvilliga. Men han gick bra och vi fick lite att tänka på inför den kommande sommaren :-)

 

Så med tre starter på Ztorm och en start med Darling i Ökl, kommer vi satsa på hösten.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter