torsdag 2 februari 2012

Wilmor & en Atlas

Men nu var det längesedan jag bloggade! 

Tiden räcker inte alltid till, haft mycket att stå i med jobb och sjuka familjemedlemmar :-(

Men nu äntligen sitter jag i soffan, datorn i knäet, hundarna som ligger runt om mig, ungarna har gått och lagt sig så nu får jag MIN tid!

Har fotat lite hundar som besökt mig på hundvården, bl.a. en liten söt Wilma som är en Powder Puff som fick sig en genomgång för att få bort tovor och för lite putsklippning. Förra gången hon besökte mig klippte vi henne ganska så kort eftersom vi behövde börja på "ny kula" som man kan säga ibland eftersom hon var ganska så tovig. Men nu klippte vi ingenting på längden, endast lite på nos, inunder tassar och runt samt lite vid rumpan.

Mjuk & Go.. 
Står och kikar efter matte...

Även en till Wilma har besökt mig för första gången. En blandras som fick sig en toppklippning. Det var många olika längder på pälsen så hon behövde klippas till så längderna harmoniserar in med varandra. Vi sparade ca 1.5cm runt om. Jag är väldigt noga med övergångar från lång päls till kort och fula hack och päls som stör, det är inte snyggt för ögat så det vill jag gärna fixa till:-)


Söt tjej :-) 

Det som är så spännande med blandraser när det gäller pälsarna är att de varierar något så otroligt mycket. Wilma här har flera olika färger i sin päls och i botten är hon alldeles brun! Så hade vi klippt henne ännu kortare så hade Wilma varit en brungrå blandras :-)

Atlas

En utav mina godingar besökte mig igen, en schäferblandning. Lite puts, bad och borst. Atlas var här för 6 veckor sedan, strax innan jul. Men det blev massor med underull som vi borstade bort under fönen efter bad. Stor skillnad blir det på pälsen! Så även fast det inte går så många veckor emellan gångerna så så är det aldrig fel med en genomgång :-)

Kolla in underullen vi borstat bort! 
"Om jag lägger huvudet på sne, smälter du då?" I morgon är det dags igen för en fullspäckad hundvårdsdag! Längtar redan :-) 


Ha en fin kväll!

Inga kommentarer: