fredag 17 februari 2012

Rätt känsla...:)

Att klippa & frisera hundar krävs inte bara en stadig hand för att få en päls snygg. Det krävs också en ganska så stor portion känsla och tålamod. 

Det är inte som hos en vanlig frisör, där kunder kommer och sätter sig i stolen lugnt och stilla. Där ser man inte om kunden om den är ledsen, rädd, förbannad eller bara osäker. Inte heller om kunden är kiss eller bajsnödig! Den sitter också där den sitter. Han eller hon springer inte runt och försöker slingra sig på alla de konstiga vis. Den nyser inte en heller rakt i ansiktet och den pussar inte heller frisören i ansiktet ;-)Så att vara hundfrissa är inte bara att klippa....

I dag var det en sådan dag där jag fick förklara för matte varför just den hunden beter sig som den gör. Den kan inte prata så istället försöker den här hunden smita från situationen genom att bita sig loss när jag tog den i famnen för att sätta upp den på trimbordet.

Anledningen till att denna hund gjorde som den gjorde idag grundade sig i osäkerhet då den har varit med om att bli behandlad på helt fel sätt. Den var rädd, helt enkelt.

Det gäller då att visa hur man vill ha det. Att ge tydliga signaler och inte bli arg så vinner man oftast hundens förtroende. Vi hade "ett snack" hunden och jag och sedan var det problemet löst :-)

Hunden var en fröjd att klippa och efter vårt samtal så känner man i hela hundens kropp att den finner sig i situationen och är trygg. Jag har gett den tydliga signaler vad man får och inte får göra. Resten av stunden vi var tillsammans gick som en dans.. riktigt trevligt hade vi :)

Så en viss känsla & förståelse måste man ha tycker jag. 

Har haft flera nya kunder idag. Jätteroligt att träffa er :-)

Här kommer det bilder på två av mina kunder jag hade idag.

Svea - Mellanpudel

Blev klippt och badad :-)

Söta Charlie 8 månader på sitt första besök hos hundfrissan. 

Charlie är en blandras mellan Tibetansk Spaniel, Lhasa Apso & Chih Tzu

Den här killen kunde slappna av :-)

 En härlig dag på hundvården - än en gång :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbar bild!! : )

Kram
M